Віднині субсидії для населення Острожчини будуть виплачувати «живими» грошима

12 Березня 2019, 14:30
2916

На Острожчині запрацювала система монетизації субсидій, тепер кошти на комунальні послуги для населення будуть виплачувати готівкою.

У вівторок, 12 березня, стартував новий етап монетизації, який передбачає «живі» гроші для розрахунків, - повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Це означає, що отримувачі субсидій можуть залишати собі зекономлені в результаті ощадливого споживання енергоносіїв кошти.

Першими «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий нарахують пенсіонерам, які отримують пенсію 4 березня. Тим, у кого є пенсійний рахунок, субсидія буде перерахована туди. А тим, у кого картки немає – гроші додому принесе листоноша.

Усі інші громадяни, яким передбачена субсидія, зможуть отримати свої кошти з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку.

Відтак, як повідомляють в департаменті соціального захисту населення Рівненської ОДА, у березні громадяни отримають готівку для оплату комунальних за лютий. Відповідно у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. У Рівненській області за такою моделлю монетизації житлову субсидію отримає близько 100 тисяч домогосподарств.

Важливим є те, що з січня паралельно запущена й інша модель монетизації субсидій. Вона передбачає нарахування коштів за не використані послуги. За таким принципом гроші отримали 2 тисячі домогосподарств Рівненської області.

Таким чином, Урядом буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації, і за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року. 


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024