Парафія села Розваж одноголосно перейшла до ПЦУ

10 Березня 2019, 18:56
14661

У селі Розваж Острозького району відбулися збори, під час яких парафіяни місцевої церкви святих Косми і Дем’яна одноголосно вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Збори провели в неділю, 10 березня. Обговорення розпочалося зі запізненням, адже жителів Розважа, охочих узяти участь у голосуванні було чимало. Відповідно до реєстраційного списку присутніми були понад 200 місцевих мешканців. Незначна кількість прихильників УПЦ МП на чолі зі священиком реєструватися відмовилася.

5
Черга до реєстрації
Черга до реєстрації

 

На початку парафіяльних зборів у сільському клубі не було вільних місць, чимало людей стояли. На розгляд було винесено чотири питання: обрання голови та секретаря парафіяльних зборів; обрання лічильної комісії; зміна підлеглості в організаційних і канонічних питаннях релігійної громади Свято-Космо-Дем’янівської громади села Розваж; визначення особи, уповноваженої в питаннях перереєстрації громади.

Перш, ніж розпочати збори, Сергій Корнійчук, якого пізніше обрали головою парафіяльних зборів, наголосив, що під час голосування особи, які не пройшли реєстрацію, не матимуть права голосу.

Натомість перед голосуванням першого питання прихильники УПЦ МП покинули залу після заклику настоятеля храму.

«Дорогі браття й сестри, хто підтримує Українську православну церкву з блаженійшим Онуфрієм прошу вийти», – сказав священик.

1
Священик і прихильники УПЦ МП перед виходом зі залу
Священик і прихильники УПЦ МП перед виходом зі залу

 

Зареєстровані члени парафіяльних зборів – 238 осіб – одноголосно проголосували за приєднання до Православної церкви України.

8
Мить голосування
Мить голосування

 

Наприкінці парафіяльних зборів перед присутніми виступив благочинний Острозького благочиння отець Юрій (Лукашик), який привітав вірян із таким рішенням, розповів про деякі юридичні тонкощі перереєстрації, відповідав на питання.

«Як надалі бути? Ходити до цієї церкви. Ходити обов’язково треба, бо душа прагне чистоти, особливо під час посту. Але будьте послідовними в рішеннях, бо в Україні відродилася українська церква», – зауважив отець Юрій.

7
Отець Юрій Лукашик
Отець Юрій Лукашик

 

Благочинний також наголосив, що всі треби жителів Розважа на час зміни підпорядкування виконуватиме він чи спеціально призначений священик, тобто без духівника селяни не залишаться.

«Так, певна група людей залишилася незадоволеною. Але раз вони пішли, значить вони програли. Якщо ці люди хотіли боротися за церкву, мали б бути тут присутні й висловити свої думки, міркування, хвилювання», – уважає отець Юрій.

Надалі громаду Свято-Космо-Дем’янівської парафії села Розваж чекає перереєстрація під юрисдикцію Православної церкви України.

 

Передрук без дозволу редакції заборонений

Коментарі
10 Березня 2019, 22:34
Не продавайте Христа, невже вам лукашик більший авторитет,ніж батюшка,що своїми руками обновив церкву для молитви,а не у клубі вирішувати церковні спрсви
10 Березня 2019, 22:43
Христопродавці,не боїтесь божого суду,служить будете порошенковій церкві,але прийде божий суд,і він не буде у вас в клубі...............
10 Березня 2019, 22:45
Саме страшне ви зробили,напередодні великого посту передали віру прадідів
10 Березня 2019, 22:49
Ягодка таки домігся свого разом із сином,ви ще дуже про це пошкодуєте,бо бог не прийде зараз із палкою,а до кожного у свій час,і якщо у вас буде робота у ягодки,то це не означає що у вас буде спокійно на душі
10 Березня 2019, 23:35
Пару тижнів тому між мною та Тарасом Ягодкою була дискусія щодо релігії в нашому селі і щодо храму. На що мені було сказано шо в Розважі буде збудовано нову церку (""Петро то Іванович прийняв Соломонове рішення про будівництво ще одного храму" цитата Тараса Ягодки). То кому брехали...? САМІ собі? Коли Іуда придавав Христа цілував йоги і те саме ви зробили сьогодні. Шкода що на збори ходять ті хто ніколи не ходить в храм. Створять іншу церкву в неї будуть ходити? Люди бійтесь Бога... СЬОГОДНІ неділя прощення. НЕХАЙ ГОСПОДЬ ВАС ПРОСТИТЬ БО ВИ НЕ ЗНАЄТЕ ЩО РОБИТЕ
10 Березня 2019, 23:41
Московська церква і священик - не Бог. Люди - отямтесь! Ви захищаєте церкву, яка згідно - її статуту є "підрозділом рпц". Війна йде, а вони слухають продажного московського попа!!! В Україні має бути Українська церква, а не московська. Чому маленька Вірменія має свою церкву, Грузія, інші країни, а ми чому повинні ходити в московську ворожу церкву? Розважці, які підтримали ПЦУ молодці. А ті що покинули збори - зрадники України. Вони відкрито підтримують окупанта, ворога України - кляту московію на чолі із сатаною путіним та його прислужником кірілом! Ганьба таким людям!!!
10 Березня 2019, 23:59
не сунь носа свого , стасік ,ти вже достав усіх людей у районі своєю однобокою мовою ,і ганьба не священнику із своїми прихожаноми ,а сатані лукашику, що їздить по району і бунтує людей ,а мав у себе у храмі служити прошену неділю і просити у всіх людей прощення за спокусу , у яку він вводить людей.
11 Березня 2019, 00:02
ганьба ягодкам , які обіцяли не робить перевороту у селі до світлого христового воскресіння ,а надалі допомогти у будівництві церкви , але вони , як казав лукашик , що ,церков будувати не будуть , а тільки забирати, то хто ж тоді розбійники?
11 Березня 2019, 00:07
стас ,а що ж тоді бог , як не батюшки і не церква , де люди моляться , на відміну від тебе , мабуть ягодки боги , а ви у них прислужники ? бог є любов , а не проводження парафіяльного церковного питання у стінах місцевого клубу
11 Березня 2019, 00:10
Яка агресія! Яка ненависть і за що? За московську церкву. Кому вона служить? Відповідь вже дали -путіну. Чому Української церкви не хоче частина розважців? Зомбовані і все тут...
11 Березня 2019, 00:13
ви думаєте ,що лукашик вам принесе більше благодаті у село , у ваші домівки, ніж батюшка, що не один рік віддав свого життя нашому селу? на руках батюшки лишились мозолі ,які він заробив на ремонті церкви , а вони залишаться на вашій совісті , ягодки , і інші ваші "правильні українці" ,а ми стільки років вкладали здоров"я і сил у святиню , то нас просто немає ? але ми раді , що ми у Бога є і він з нами.
11 Березня 2019, 00:15
церква служить Богові, і якщо ти цього не розумієш ,не ганьби перш за все себе
11 Березня 2019, 00:21
Дебіли - ваша секта упц мп - служить сатані путіну і з Богом там немає нічого спільного. В Україні має бути Українська церква, а не московська. Більше писати уродам путінським не збираюся.
11 Березня 2019, 00:29
Люди,чи ви збожеволіли.продаєте менше як за 30срібників віру в Христа,невже не бачите що порох не тільки злобу і ненависть посіяв між народами ,а тепер щей у сім'ях.Ви сліпі хоч і маєте очі,і глухі хоч і є у вас вуха,серце у вас зачерствіло,а в душі порожнеча,та ненависть.Ви зрадили Єдину Соборну іАпостольску Церкву в яку з покон-віків ходили молитись наші прадіди.Бог-це є любов.,а у вас ненависть у що тоді ви вірите.Схаменіться пока не пізно.Кінець уже не за горами,і відповідати треба буде всім, бо біда буде для душ ваших продажних.
11 Березня 2019, 00:29
Як не стидно, вам, москалям-оборотням, ображати заслужену людину. І ви ще смієте писати про Бога, про церкву, про віру? Путін з допомогою упц мп приніс в Україну війну, виродки москальські вбивають українців, а частина розважців моляться за кіріла, за москву. Ви справді дегенерати. Стидно вам має бути - покайтеся. На вашій совісті буде кров наших земляків, бо ви поклоняєтесь сатані путіну
11 Березня 2019, 00:32
Які слова: ".Ви зрадили Єдину Соборну іАпостольску Церкву" - може вам пригадати, як сталін призначив патріарха рпц в 1943 році. То це канонічна церква? А те, що московські попи були всі на службі в кдб - то це канонічна церква.
11 Березня 2019, 00:37
Не хочете розуміти призначення церкви служити богу,а не порошенкові тому ,ідіть далі цим шляхом ,але все колись стане на свої місця, і ці "заслужені люди" перші розкаяться в тому ,що наробили, але цього не всі побачать
11 Березня 2019, 00:40
Друзі, прихильники ПЦУ - перестаньте писати і дискутувати з ними. Їм нічого не докажеш, не доведеш. Вони відпрацьовують московські гроші. Там немає нічого - ні совісті, ні знання історії, ні моралі, ні віри, ні Бога. Там ідеал - москва. Вона заплатила і вони "танцюють2. Скоро їх перереєструють і будуть вони називатися рпц в Україні, а то сховалися за назвою упц. Хай пишуть скільки їм хочеться - наша справа правильна, ми за Україну, а вони за її ворога - московію.
11 Березня 2019, 00:42
Філарет ваш перший служив у КДБ
11 Березня 2019, 00:43
Повністю згідний з Леонідом. Даремна трата часу - у зомбованих немає розуму.
11 Березня 2019, 00:47
То чому "начальник"лукашика філарет не признає пцу ? Значить він також москаль ,отже і вийшло, за що боролись....,а єпіфаній то поминає Кирила,отже і він москаль.,...... Позор!!!!!!!!!ви самі у себе розберіться,хто москаль,хто Кирило,хто хоче шевченку молитись ,а тоді і буде правда
11 Березня 2019, 00:50
А ви чиї гроші відпрацьовуєте? Ягодків?
11 Березня 2019, 00:53
Добре було б вам не лізти у справи церкви,тоді і був би толк, а так хочете кругом керувати
11 Березня 2019, 00:59
Що значить "лізти"? Ворог через церкву веде підривну роботу на нашій землі, а небайдужі, думаючі і свідомі люди мають спостерігати, як знищують Україну. Не пишіть дурниці. УПЦ МП - частина РПЦ і є зброєю кацапів. Це останній форпост москалів і тому вони так боряться, так біснуються. А церква в Україні буде Українська. На завершення скажу - геть московську церкву з Української землі!!!
11 Березня 2019, 06:10
Прочитавши це все хочеться плакати. Які образи в переддень Великого посту. МОСКАЛІ, МОСКОВІЯ, ВІЙНА, ВІРА В БОГА, люди ви розумієте ці поняття? Ви "істині християни"? А як же заповіді Божі не НЕ ВБИЙ, НЕ ВКРАДИ, НЕ ЧИНИ ЗЛА СВОМУ БЛИЖНЬОМУ? Сьогодні ви забрали силу храм завтра заберете чийсь дім і будете себе виправдовувати що ви партіоти і що так треба. Я істино зочу побажати Вам щоб храм УПЦ був такий де повний як клуб і щоб кожен хто піднімав руку голосуючи так біг і трудився на блано вашої "святині". А Ягодкам хочу побажати від щирого серця щоб завта у Вас на порозі госпорарства стояли Рейдери і все ваше майно яке ви заробляли роками забрали, що б ви на власній спині відчули як добре коли в тебе заберають твоє дітище. А Ваші діти нехай стануть ворогами і воюють між собою, щоб добре відчули що таке розбрат. Бо саме це ви сьогодні гробили в громаді. І саме головне коли робите гучні заяви то дотримуйтеся їх. Ви думаєте, що виграли... Ви помиляєтесь остане слово за Богом. І він ще поставить свою крапку в цій історії.
11 Березня 2019, 08:57
Боже, які брехуни, які лицеміри ці московити - це жах. Я була в сільському клубі і все чула. Ніхто не говорив, щоб відібрати храм, ніхто не говорив, щоб не пускати в церкву людей, ніхто не говорив про зміну священика. Навпаки. Йому пропонували служити й далі, а також хористам і всім мешканцям села молитися разом - розкольники саме УПЦ на чолі із Онуфрієм. В ПЦУ всім пропонують обєднуватився в одній церкві - Українській за назвою і суттю. УПЦ - це підрозділ російської церкви і це всі можуть переконатися, поглянувши у статут УПЦ. Мабуть за інструкцією Кіріла прихильники московського патріархату на чолі зі священиком навмисно не реєструвалися і демонстративно, для картинки кремлівським ЗМІ покинули збори. На Донбасі вороги, яких благословив Кіріл, вбивають українців, а ви підтримуєте ту церкву. Це неймовірно. До чого тупі люди.
11 Березня 2019, 09:20
Друзі, віряни ПЦУ - вас же просили - не кидайте бісер перед свиньми. Вони не мають своєї думки, вони не хочуть розуміти, що віра і підпорядкування - різні речі. Вони відпрацьовують гроші сатани путіна - і все. Вони, як і кіріл, як і путін, як і рпц - вороги України. В роки Другої світової війни за таке б "бєз суда і слєдствія". А тут їх просять, пропонують, а вони нагліють. Припиняємо дискусію - це даремна трата часу. Хай пишуть, що хочуть - Бог (не путін, не кіріл) усім суддя.
11 Березня 2019, 09:45
УПЦ МП Це купка релігійних фанатів яка дбає лише про свої інтереси на думку громади їм наплювати
11 Березня 2019, 13:22
Досить обливати брудом Ягодку, кожна людина має свою думку. 500 мешканців поставили свій підпис добровільно,які ніяк не повязані з Ягодкою.По яких заповідях моляться ті ,що виходили за священником із залу з прокльонами,де їх віра? Суду Божого не бояться???
11 Березня 2019, 13:32
500 мешканців які? Ті що протестанти, ті що не жмвуть на території сільської ради, чи ті що ходять в храм коли співать "Христос Воскрес", чи може ті що поклали своє здоров'я на будівницві храму, чи ті що постійно трудяться біля нього?
11 Березня 2019, 13:38
Як свеню не називай вона залишиться свинею. Хто не ходив в храм то і ходити не буде, як би він не називалася. Хто ніколи не жертвував і не допомагав той і не буде цього робити.
11 Березня 2019, 13:44
На будівництво храму ходило все село і гроші також збирали з жителів села ,то чому в Українському селі має бути Російська церква?
11 Березня 2019, 15:17
Можна один раз піти з чистим серцем до храму і Бог почує твою молитву, а можна щонеділі ходити лицемірити і збирати плітки , обсудити хто в чому прийшов,як став , як похристивсь, треба мати Бога в душі.
11 Березня 2019, 19:00
Скажіть будь ласка,коли ви востаннє відвідували храм?На Пасху?І то прийшли на вулиці постояли Паску посвятили і пішли..То чому ж ви сунете свого носа у справи церкви?Коли ви востаннє були у храмі?Півроку,рік чи може більше?Якби ви прийшли до храму ви б знали,що після подій на Донбасі наш священик не молився за Кирила.То чому ж ви відрікаєтеся від віри,що дали нам предки?Нащі пращури не були росіянами чи українцями - вони були СЛОВ'ЯНАМИ!Тоді виходить,що зараз ви відрікаєтеся від минулого,від своїх дідів, прадідів. Ви називаєте себе істинними вірянами,то чому ж ви влаштували збори у прощену неділю?Якби ви зналися на справах церкви ви б знали,що так робити не можна було. У цю неділю просять прощення,а не сваряться.І ніякі гроші на Росію не йдуть,адже ми маємо усі відповідні документи,які засвідчують куди і які суми виділяються.Література не видається російською,а старослов'янською.Це дві різні речі.Тому люди схаменіться,адже ми повинні думати своєю головою.Війну створила не церква,а політики. Якщо ж ви так затято стоєте за пцу ви б мали знати,що головний "інвестор" пцу, виробляє продукцію для Росії. Філарет молиться за Кирила,тому фактично він не підтримує пцу.
11 Березня 2019, 19:04
Якщо б ви уважно розглянули фото,то побачили б,що рішення було ніяк не одноголосним. <br/>То чому ж ви дурете народ?!
11 Березня 2019, 19:08
Якість фотографій взагалі залишає бажати кращого.<br/>А на голосуванні, якщо ви розумієте, то люди проголосували й опустили руки не по команді, а по поклику серця. <br/>Живий свідок того, що проголосували одноголосно.
11 Березня 2019, 21:01
Прочитав коментарі - і дивуюся. З такими дебілами ми точно виберемо в президенти Зеленського.<br/>Для того, щоби в острозькому православ'ї був мир і спокій, потрібно одне - якомога швидше посадити кремлівського прихвосня віктора земляного. Амінь.
11 Березня 2019, 21:51
Читаю опуси прихильників ворога, тобто москви і дивуюся. Це як треба ненавидіти Україну, щоб так натхненно писати за ворожу церкву. Зрештою я не це хочу сказати. У мене закралося підозріння, що всі ті &quot;дописи&quot; справа рук однієї чи двох осіб. Згідний з Орестом - дирегентом антиукраїнських акцій на Острожчині, а також в сусідніх районах нашої та сусідніх областей (Хмельниччини наприклад) є віктор земляний. Він засвітився в багатьох місцях.
11 Березня 2019, 22:49
Марія, залишить свою думку при собі.Ви не маєте жодного права осуджувати вибір людей.Ми- українці і зробили правильний вибір на користь ПЦУ. Прихильникі російської церкви,ви називаєте себе істиними вірянами!!!Щось читаючи коментарі зовсім не видно вашої віри,побожності.Невже вам не соромно виставляти себе не посміховисько.Все,що вмієте це тільки кричати і влаштовувати безлад.На будівництво храму збирали кошти з усіх людей, тому церква має бути української тому,що так вирішила більшість вірян.З повагою ставлюся до Ягодки,адже він працює на благо села.
11 Березня 2019, 23:30
Я перепрошую,доріане,але саме з боку прихильників пцу лунали образи.Дебіли,тупі , то чому ж ви говорите,щось про інших
11 Березня 2019, 23:31
Самі ці слова лунали в нашу сторону
11 Березня 2019, 23:31
Якби ягодка був дійсно православною людиною,то виконав би свою обіцянку і до світлого христового воскресіння молився б з усім селом,а потім все вирішилося б ,а не робить збіговисько у прощену неділю
11 Березня 2019, 23:34
А ти то точно пишеш на всіх статтях острог район ,саме більше знаєш?
11 Березня 2019, 23:39
Усі ІР-адреси справді можна побачити.<br/>Цікаво спостерігати, як одна людина пише пише під різними іменами, закликаючи зовсім не до миру.<br/>Будьмо добрішими!
12 Березня 2019, 02:23
Яка обіцянка? Як одна людина може щось обіцяти за всю громаду. Чому Українська мова не може бути мовою богослужіння? невже наші предки 300 років назад її не цюрались. розмовляли як ми, Острог виховав такого славного гетьмана Як Петро Сагайдачний. Який у 1620 рік в Київі при сриянню Патріарха Ірусалімского метрополіта назначив У Києві. Який до цього за два роки міг спалити Москву вщент. Він у 1618 році взяв її в облогу взявши по дорозі всі міста москальскі що попались по дорозі. Настарословянській мові не писалось ні одне писання боже. Переводилось з староіеврейської з арамейської. потім з Старогрецької. Апостолам бог дав дар розмовляти всіма мовами. на пятидесятницю. Прощо це говорить? Бог розуміє нас на любій мові. він чує наші думки. А старословянська це третій переклад . і для нас зараз не зовсім зрозумілий.
12 Березня 2019, 02:25
Яка обіцянка? Як одна людина може щось обіцяти за всю громаду. Чому Українська мова не може бути мовою богослужіння? невже наші предки 300 років назад її не цюрались. розмовляли як ми, Острог виховав такого славного гетьмана Як Петро Сагайдачний. Який у 1620 рік в Київі при сриянню Патріарха Ірусалімского метрополіта назначив У Києві. Який до цього за два роки міг спалити Москву вщент. Він у 1618 році взяв її в облогу взявши по дорозі всі міста москальскі що попались по дорозі. Настарословянській мові не писалось ні одне писання боже. Переводилось з староіеврейської з арамейської. потім з Старогрецької. Апостолам бог дав дар розмовляти всіма мовами. на пятидесятницю. Прощо це говорить? Бог розуміє нас на любій мові. він чує наші думки. А старословянська це третій переклад . і для нас зараз не зовсім зрозумілий.
12 Березня 2019, 02:35
Острожці. питання? Взяти наших пращюрів. Які боронили православну віру свім життям .Петра Могилу. Петра Сагайдачного. Василь Острозького. Спитати їх зарах про церкву в Україні. вони б плюнули б сторону Москви.
12 Березня 2019, 02:49
ІР-адреси це добре, але вони, на жаль, не точні. Точно можна визначити тільки місто чи село, а далі ні. Ось як би дізнатись МАС-імена - тоді можна було б довести точно скільки людей пише. Однозначно, що працює один або кілька московських ботів. Вони пишуть всяку муть і звітуються в москву, що &quot;вєдут нєпрімірімий бой с бандєрлогамі&quot;. За це їм платять і чималі суми. По суті - правда на боці прихильників ПЦУ. московська церква, тобто упц - агент ворога. Це аксіома для грамотних і думаючих людей. Також аксіома (тобто твердження, яке не потребує доведення) те, що в Україні має бути тільки Українська церква, а не чужа, особливо ворожа в умовах війни. Прихильники ворога роблять все, щоб розпалити війну на нашій території. Це їх завдання. І доводити їм щось немає жодного сенсу. Всі твердження земляного (а це без сумніву він пише чи за його завданням хтось пише) &quot;брєд рябої кобили&quot;. московська церква апріорі не може бути канонічна на нашій території. Після революції 1917 року комуністи знищили на корені ту рпц, яка обманом відібрала в Києва патріарший престол. В 1943 році кат сталін призначив патріарха. Уявіть собі - комуніст призначив патріарха. Це жах! І тут виникає логічне питання - хто його благословив? Відповідь очевидна - атеїст! Лише слабкість вселенського патріархату (на жаль, це так), гроші, діяльність всюдисущої кдб і гру дозволили рпц зайняти панівне становище в Православному світі. І якою єриссю є слова про &quot;єдину соборну апостольську церкву&quot; у відношенні до упц, яка є частиною рпц. Можна було б багато писати, але змісту немає. Прихильники ПЦУ це знають давно і розуміють, а москобот знову напише якусь муть про &quot;вєру&quot;, про &quot;канони&quot;, про &quot;мову&quot;, &quot;про ніс, який не варто сунути&quot; і багато чого, що не стосується дискусії. Гірко, що СБУ не займається прямими своїми обовязками - виявляти ворогів України. Вони очевидні. Підтримка ворога в умовах війни - зрада. Однозначно. Це ще одна аксіома у світі, тільки не в Україні. Такі думки у мене виникли читаючи спілкування на цій сторінці.
12 Березня 2019, 02:52
Острожці. питання? Взяти наших пращюрів. Які боронили православну віру свім життям .Петра Могилу. Петра Сагайдачного. Василь Острозького. Спитати їх зарах про церкву в Україні. вони б плюнули б сторону Москви.<br/>Дехто рахує що ходоти в церкву це головне. Так це потрібно. Но треба бути досвідченим вщоб розуміти що там відбувається. це складно. я наведу приклад. Якщо вам наприклад все будуть давати без перекладу. вільми . інет. ітікетки на продках інструкціїї. і пояснення дуже просте. Переклад не містить всієї повної інформацї. так можнож перевести тексти біліїї прямо з староеврейської на українську і цей переклад буде кращим ніж тим яким ми користуємся. можно і потрібно в окремі дні проводити службу старословянською. в інші дні продотити незрозумілою для низ українською.
12 Березня 2019, 02:57
Колись в Україні не було московського патріархату, а був Вселенський. Людям теж було важко сприймати нововведення Московії. А зараз прийшов час поставити все на свої місці. Поступово всі перейдуть.
12 Березня 2019, 03:04
Пане Юрію! Питання нині стоїть не у мові (Юрій Лукашик заявив про це до речі в Розважі, відповідаючи на запитання мешканців села, що можна службу проводити і старословянською), а в підпорядкуванні. Звісно, нам усім зручніше була б українська. І те що кажуть московські попи - брехня. Рідною мовою не те що можна, а навпаки - обов’язково треба молитися. Коли людина слухає незрозумілі слова - вона їх не так добре сприймає, як треба. І зовсім інша річ, коли ми чуємо рідну мову, тоді ми глибоко вникаємо в суть молитви. Нині важливо змінити підпорядкування. Треба вийти із під опіки ворога - тобто рпц. Для цього треба об’єднатися в ПЦУ. Далі буде визнання світом, і церква буде займатися своїми справами. Ось у чому суть. Звісно, це на мою думку.
12 Березня 2019, 03:05
Куда переходити? Ми маєм ці права. Потрібно користуватись. Я мовчу про Воолодимира Великого. Наша церква існує більши 1500 років. А Москва не так давно святкувала 500 років православній церкві. Не знаєте? Оба на! Сеправосла́вное совеща́ние 1948 года, также Совещание глав и представителей автокефальных Православных церквей — совещание иерархов, представлявших все поместные православные Церкви, приуроченное к празднованию 500-летия фактической самостоятельности Русской церкви. Совещание проходило с 8 по 18 июля 1948 года в храме Воскресения Христова в Сокольниках в Москве.
12 Березня 2019, 03:06
Князі Острозькі в гробу &quot;перевертаються&quot; - їх собор окупували московіти, люті вороги.
12 Березня 2019, 03:09
Нам не потрібен Томос. Ми як наступники своїх пращурів абсолютні власники своєї Укоаїнської помістної церкви!
12 Березня 2019, 03:26
Сьогодні понеділок. перший день посту. Потрібно спорити і висловлювати думки. це час для розумового згуртуванню людини для дій в наступному році. Підтримаємо віру своїх предків.
12 Березня 2019, 10:28
НЕ кажіть погано ні про кого. Ннгативна енергія завжди повертається назад
12 Березня 2019, 10:40
..... Щось нічого подібного не чула від прихильників УПЦ.О ось ви &quot;добрі люди&quot; влаштовувати там розгром.Мабуть,збори влаштували в стінах сільського клубу лиш тому,що прибічники російської церкви не вміють все вирішувати тихо,а лише сварками і погрозами.А таке у стінах церкви витворяти- гріх!!!!
12 Березня 2019, 11:24
Публічне звернення до Марії: Перш ніж обливати брудом родину Ягодок, розказувати про справжню віру в Бога, рекомендую Вам самій покаятись та зайнятися безпосереднім Вашим обов'язком,- доглядом за опікуваною Вами неповнолітньою! Ви тривалий час проживаєте в Хмельницькому, а Ваша опікувана в Розважі! Така ненависна Вам Україна за що платить немаленькі гроші? Розпочніть з себе, &quot;християнко&quot;!
12 Березня 2019, 13:01
&lt;p&gt;Прочитавши коментарі, аж страшно стає за Україну, за наш український народ. В перший день посту таке писати - то це дійсно великий гріх. Мабуть, жоден народ в світі,крім українського не буде так ненавидіти своє рідне, дане нам Богом. Митрополію у нас забрали незаконно, ми не могли її відвоювати ні за царського володарювання, ні за часів радянської влади. Лише зараз через сотні років справедливість перемогла - нам надали томос, нас внесли в диптих незалежних церков, але ми цього не хочемо визнавати, бо ми хохли, малороси і це вигідно Росії, щоб таких було побільше. Українці- це люди, які борються за свою державу щодня, щохвилини. Російська церква не хоче молитися за жертви голодомору, де страшною смертю вмирали мільйони, ні за жертви НКВД, ні за померлих в таборах і на засланні в Сибіру. Росія гнобила і знищувала нас у різні способи, але ми існуємо і боремося. Подивіться російське телебачення, їхню ненависть до нас, якщо у нас є якісь поразки, то це для них велике щастя ,і навпаки. Зараз всі &amp;laquo;шишки&amp;raquo; падають на Петра Івановича- людини, яка старається допомогти всім, яка є патріотом своєї держави, любить її понад усе, щоб там не говорили. А ви ,Марія ,його проклинаєте. Так, він справді хотів розпочати будівництво храму ПЦУ, але почали обурюватися люди, що даний храм будували всім селом ( а це були немалі гроші з кожної родини), варили їсти будівельникам, чоловіки приходили на будівництво.Вирішили, що потрібно в законний спосіб провести голосування. Якщо більшість &amp;laquo;за&amp;raquo; Російську церкву, яка прикривається назвою УПЦ, то ми залишаємо храм і будуємо свій. Інше питання, якщо священний зруйнував і спалив пам&amp;rsquo;ятку архітектури національного значення, то звичайно, він мав іі відбудувати. Цікаво, де ділись старовинні ікони, намальовані на полотні і дерев&amp;rsquo;яний іконостас і як вони зараз зберігаються? Нещодавно прочитала за церкву в Старому Кривині, яка побудована приблизно одночасно із нашою колишньою церквою і за іконостас, який зберігся і донині. Чи його не так зберігали? Адже ці ікони є намолені і несуть велику позитивну енергетику. Якщо церква була в аварійному стані, то потрібно було побудувати іншу біля старої, а пам&amp;rsquo;яткою архітектури хай би займалися реставратори та історики. Таких церков дуже багато. Звичайно, багато з них в неналежному стані, це дуже прикро. Нам в храмі повідомлялося про реконструкцію церкви, а не про її руйнування. Звичайно, новий храм просторий, гарний, але той був кращий. Мені шкода. В музеях є фрагменти іконостасів або цілі іконостаси, починаючи із 12 століття. І вони є, вони зберігають в належному стані, бо це надбання українського народу, а не жменя трухляви, як нещодавно висловилася одна із парафіянок. Ще хотіла сказати, що Закон України передбачає почергові богослужіння. Моя думка, церкву будували всім селом і кожен має право в ній молитися. Але чи схоче Російська церква молитися разом із українською - це зовсім інше питання, бо за їхніми словами Українська церква є неблагодатною, як і все українське. Про свій вибір не шкодую, адже я є українкою, на противагу тим, хто вийшов із зали при голосуванні.&lt;/p&gt;
12 Березня 2019, 13:06
Хочу внести поправку, при голосуванні одна людина утрималася.
12 Березня 2019, 13:34
Повністю згідна з Іриною
12 Березня 2019, 13:38
10 березня 2019 року в селі Розваж відбулися збори не тільки по переходу до ПЦУ, але й іспит на патріотичність, тест на любов до України і всього українського. «А видумали, що Україна так просто. Україна -це супер. Україна -це екслюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни.»
12 Березня 2019, 14:53
Іро - дуже гарно все написано! Це ще раз переконує, що Українській церкві бути. А московську геть з нашої землі...
12 Березня 2019, 15:35
Шановний, Юрію Петровичу, рахувати чужі гроші привселюдно, дуже не гарно. І переходити на персоналії теж. Так я тривалий час проживаю в Хмельницькому зі своєю сімєю. Гроші, які я отримую на свою підопічну витрачаються на її користь. Можливо було б було їй краще жити в Росії в інтернаті? - це по-перше. По друге, я нікого брудом не поливаю, лише висловила своє побажання щодо Вашої родини. По третє, коли керівник громади ( сільський голова), або люди з його оточення роблять гучні заяви то будь ласка дотримуйтеся їх, або не обіцяйте на загал. По четверте, в Україні діє закон про релігійні громади і Конституцією України гарантовано право на вибір віросповідання. Ми так голосно критикуємо Росію,що вона веде війну на сході руйнує цілісність. і дійсно війна на сході це сльози, матерів, дружин, дітей... А ви сьогодні по суті, робите те саме забираєте силою храм. Як на мене, голова села, мав би цивілізовано знайти вихід із конфлікту і вислухати дві сторони та прийняти правильне рішення. Принаймні можна було дочекатися Пасхи, як попередньо домовлялися. А не зробити заколот в неділю Великого Святого Посту.
12 Березня 2019, 15:59
Маріє, ну чому ви брешете? Хто і куди забирає храм? Хай священик приєднається до ПЦУ і молимось разом за Україну, не будемо підрозділом рпц, просімо разом миру. Чому там де немає рпц мир, а там де московська церква, там колотнеча і ворожнеча? Чому в Розважі має бути чужа церква, яка підпорядковується ворогу, а не своя, українська? І прошу не пишіть дурниць про вигадану канонічність, неблагодатній, розкольництво. Все це стосується рпц бо вона розірвала євхаристичне спілкування із тією церквою, які її могла колись благословити. Висловивши непокору рпц, а разом з нею і УПЦ поставили себе на рівень секти.
12 Березня 2019, 16:16
Для нас спеціально кинули тему,за яку пересвариться весь народ,а сам президент,який це заколотив навіть не може вже вийти до народу,і його гонять не тільки з Черкас,а й гонить будуть з усіх сторін,а сім&quot;ю він свою вивіз бо боїться ,що люди їх знайдуть ,бо в людей терпець увірвався,а він армію то розкрадає,і не у тій кількості,які &quot;гроші за свічки ідуть на зброю&quot;, а мільйонами. А ви дурні бийтеся, я вам костомаху кинув ,а сам буду далі торгувати з Росією і в Росії цукерками і т.д. не сваріться.,порозумійтеся, батюшка з своєї сторони правий,бо він не може нікуди піти ,поки не буде благословіння,адже люди,ви ж не йдете з однієї роботи на іншу без наказу,без дозволу,то чому заставляє те його робити це а ягодки також не праві,коли заколотив перед постом збори,можливо потім знайшовся якийсь компроміс,і не тільки у нашому селі,а по всій Україні,.люди єднайтеся,але добра дивіться навколо кого , простіть якщо когось обідили,не лийте грязі один на одного ,бо односельці ми всі,багато,хто підтримує батюшку не тільки не був у Росії ,а навіть і родичі діди прадіди там не були,але у них є також своя думка,і з нею треба рахуватися,може для когось вона і не вірна на їхню думку
12 Березня 2019, 16:20
Маріє,якщо ви так негативно ставитеся до родини Ягодки так чому ж ваша сім'я прийшла за грошовою допомогою саме до Ягодки???<br/>І якщо вашій опікунці так добре тут,чому ж вона знову була у інтернаті?<br/>Маріє,а привселюдно ганьбити Юрія Петровича дуже гарно, знаєте!<br/>Церкву у громади ніхто не забирає.<br/>Вважаю,що Юрій Петрович обов'язково вислухав дві сторони,але ж ваша сторона просто пішла з зборів.Церква повинна бути українською, адже так хоче більша частина села Розваж.І ми- справжні патріоти своєї нації хочемо провести світле свято Пасхи в українській церкві!!!
12 Березня 2019, 16:23
Марія Матвійчук, у першому коментарі я пояснила, чому відбулися збори, бо хотіла цього релігійна громада села Розваж. Не буду повторюватися. А ваші пояснення - це тільки водичка. Ви визнаєте, що гинуть хлопці, але разом з тим ви так яро захищаєте «русскій мір». Ніхто не робив заколоту, а агресія була тільки з боку московського патріархату. Все відбулося по закону. А переговори обох сторін також мали відбутися в дипломатичному форматі 9 лютого. Ініціативні групи з обох сторін мали обговорити питання щодо релігійної ситуації у селі Розваж. Ви прекрасно знаєте, що сторона від московської церкви все зірвала, обплюндрувавши на російському сайті «Союз православних журналистов». Велися також переговори із священником. Про які ще переговори ви хотіли почути. В неділю на зборах також могли виступити і переконати людей, що нам конче потрібна російська церква. А тепер все вирішила релігійна громада. Чи ви вважаєте, що зруйнований храм будувався не за кошти і сили громади? Прочитайте мій перший коментар, щоб не повторюватися двічі.
12 Березня 2019, 16:51
Я дуже рада,що в нас таке патріотичне село. Але справа в іншому.Одне діло забрати церкву,а інше ходити у храм св'ятий і молитися.Істинний християнин без поважної причини не повинен пропускати жодного богослужіння. Люди добрі! Ви будете туди ходити? Бо ж,в одних ніжки болять ,в других спинка болить , а то ще тиск підскочить, а ще потрібно базар відвідати.Тисяча причин.Невже ВАМ не однаково в яку церкву НЕ ХОДИТИ!!! В кращому випадку ради традиції постояти на пасху з кошиком під церквою. Дайте спокій прихожанам св'ятого храму. Хай Вас Бог простить.
12 Березня 2019, 16:57
Любі мої односельчани. Ви вже з релігійної теми перейшли на особисте. Щодо грошової допомоги яку брали мої батьки я ніякого відношення не маю.Перед тим, як писати негатив в мій бік представляйтеся (чому пишете анонімно), кого боїтеся? Ще раз наголошую, я пишу свої точку зору і нікого не прошу з нею погоджуватися. Жодної зневаги до родини Ягодки я не маю. Щодо моєї підопічної ви в неї запитайте чим вона не задоволена проживаючи в моїй родині. Знаєте, бачу дискусія зайшла в глухий кут. Я Вам бажаю, від щирого серця, щоб ви в мирі і любові провели цей піст і дочекалися Світлого Воскресіння Христового. І щоб та церква ПУЦ, яку ви так відстоюєте, завжди була наповнена людьми. Хай Господь Вас береже.
12 Березня 2019, 17:17
Шановна родина Ягодок! На прикладі вашої сімї, я показала, що сьогодні відбувається в селі. Підприємство &quot;Розвазьке&quot;- це храм. Рейдери -це ті хто забирає його, Родина, що свариться - це громада. Можливо ви тепер зробите висновки
12 Березня 2019, 17:17
Ніхто не хоче пересварювати село. Написали вище в коментарі, що Порошенко це все заколотив. Насправді це не так. До цього століттями йшов і боровся український народ, частина якого за свою свідомість була знищена. Але поряд з нами проживають хохли і малороси, які відстоюють інтереси загарбницької держави. А у Петро Ягодка, якого так гадить (не буду переходити на персоналіі), дав роботу більше 100-м людям і за рік сплатив понад 5,5 млн. гривень податку в країну, йому йде 75 рік, а він з 5 години ранку вже працює. І доярки (про яких писали в одному із коментарів у фейсбуці) також люди, праця яких неоціненна, адже вона є дуже важкою. Якщо переходимо на персоналії, то задумаймося, а що ми зробили для своєї країни? Адже кожен в міру своїх можливостей повинен боротися за свою державу, за її процвітання.
12 Березня 2019, 17:24
так боротися ,як бореться наш гарант, торгуючи шоколадом у росії і ті податки , що заплатив ягодка вивів собі на особисті рахунки ,а &quot; ви і далі бийтеся за церкви ,а я ще більше тим часом собі наб&quot;ю кармани&quot;
12 Березня 2019, 17:33
Шановна Марія якщо ви будете продовжувати ображати громаду села ,то не тільки ваші гріхи згадають,але й дідів <br/>і прадідів.Поважайте рішення громади.І меншість має змиритись з вибором більшості.
12 Березня 2019, 17:38
Шановна Прихожанка! Не Петро Ягодка один проголосував за рішення громади. Кожна людина робила свій вибір свідомо. Я впевнена, що на службу до храму, де буде звучати рідна нашому серцю українська мова буде приходити більше людей. Не переживайте за це! Бог розуміє і українську мову! Але можна зробити і почергові богослужіння. Чи Українська церква - це від нечистого, бо є українською? Якщо в неділю в церкві стоїть 30-40 людей і не більше, то до Української буде ходити менше? Побачимо. Якщо Бог нам допоміг отримати томос, то Він допоможе розбудувати і відновити Українську церкву. Бог завжди на стороні справедливості, в даному разі це повернення вкраденого Росією!
12 Березня 2019, 17:39
&quot;А Ягодкам хочу побажати від щирого серця щоб завта у Вас на порозі госпорарства стояли Рейдери і все ваше майно яке ви заробляли роками забрали, що б ви на власній спині відчули як добре коли в тебе заберають твоє дітище. А Ваші діти нехай стануть ворогами і воюють між собою, щоб добре відчули що таке розбрат&quot;<br/>&quot;По друге, я нікого брудом не поливаю, лише висловила своє побажання щодо Вашої родини&quot;: - це слова православної християнки Марії Матвійчук, яка живе по Божих законах, не пропускає жодної служби у храмі, дотримуєтья Божої заповіді &quot; ЛЮБИ БЛИЖНЬОГО СВОГО ЯК САМОГО СЕБЕ!&quot;<br/>Марія Матвійчук, ти взагалі з головою своєю дружиш?
12 Березня 2019, 18:29
Маріє, прокльони повертаються бумерангом на 100%, твоїм дітям.......
12 Березня 2019, 20:59
Я звертаюсь до прихожанки ,яка засуджує хвороби (ніжкі болять, спинкі болять, тиск піднімається).Ви мабуть не знаєте що таке бути хворим .Дай вам Бог щоб і не знали.
14 Березня 2019, 00:30
Шановні аутентичні православні, викидайте з дому всі телефони, телевізори і ноутбуки! Шийте собі одяг з льону і тапки з березової кори. Потім ідіть пішечки, а не на авто, в вашу аутентичну дерев'яну-аварійну церкву далі демонстративно бийте поклони, хрестіться 150 раз і до трансу розказуйте всім які ви праведники. Також між собою спілкуйтесь виключно на старослов'янській раз українську ви не здатні вивчити, ну або на російській, для вас теж норм.<br/><br/>Фанатизм то тяжка хвороба в голові. Дякуйте за гарну церкву, яка не працює на ворога. Зрештою туди треба йти за духовною їжею, а не за плітками і озлобою до тих, завдяки кому та церква поремонтована. <br/>Старі дерев'яні стіни вам жити в добрі не допоможуть. Хоча не маю бажання щось тим гнилим фанатикам доказувати, в них же в очах колод ніколи немає. Але знайте, ви тягар нашій країні і суспільству в цілому. Через вас, нашу Україну ставлять на рівень Зімбабве чи Росії.
14 Березня 2019, 14:07
Бог немає національності, він єдиний для всіх. Але якщо ми живемо в Україні, то закономірно що хочемо чути українську мову навіть у церкві. Треба служити Богу, а не Кирилу чи ще комусь. Стільки дискусії зараз, чого було не лишитися на зборах, там висказати свою позицію. А Діна взагалі,,вбила,, своєю поведінкою, дулі тикати на всі боки це так ,, гарно,, було.
14 Березня 2019, 14:31
Дулі крутила, а завтра цими ж руками буде пекти просфори.
07 Серпня 2022, 18:57
Якщо хтось не хоче української церкви є вибір, пакувати валізи та тгнути свої немиті ратиці до прафацлафних руSSке братьєв...у чому проблема? Ви ж мскалсьькі хвойди самі не живете й иншим не даєте, та зробіть і собі й иншим послугу - зваліть до своїх прафацлафних бурятів та чеченців.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024