Вітаємо жінок та Віталія Максимчука: свята й дати 8 березня

08 Березня 2019, 08:45
3290

Доброго святкового ранку, дорогі читачі!
Сьогодні п'ятниця, 8 березня, вихідний.

Іноді здається, що на зміну поганим дням приходять дуже погані. Але життя, як зебра, тож беріть пезлик і розфарбовуйте його яскравими барвами! Гарного настроб та вдалого дня!

8 березня День ангела відзначають Адельфа, Олександр, Антіох, Антонин, Горгония, Дем’ян (Даміан), Зевін, Іван, Климент, Кузьма, Лазар, Мойсей, Полікарп, Поліхроно, Фея.

Сьогодні Міжнародний жіночий день. Започатковане як пролетарське феміністське свято Міжнародний день жінок-робітниць. Починалось як соціалістичне політичне свято. Є спільним для культур переважно країн колишнього «радянського блоку». Вперше святкувалося 1909 року в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. Протягом XX століття відзначалося в СРСР та країнах соцтабору як державне свято.

Свої дні народження святкують оператор поштового зв’язку відділення «Острог» ПАТ «Укртелеком» Оксана Кравчук та викладач Національного університету «Острозька академія» Віталій Максимчук. Вітаємо!


 

Народні прикмети на 8 березня

  1. Якщо побачити в цей день павука, що плете павутину, то на щастя.
  2. Якщо прилітають птахи - буде багато хліба.
  3. Якщо в цей день туман, літо буде непогожим. 

Цей день в історії:

  • 1169 — почалася чотириденна облога Києва силами Андрія Боголюбського.
  • 1857 — в Нью-Йорку відбувся «марш порожніх каструль», який вважається першопочатком святкування Міжнародного жіночого дня[1]
  • 1946 — Львівський собор, організований комуністами і Російською Православною Церквою, скасував Берестейську унію і дав початок нищенню Української Греко-Католицької Церкви.
  • 1983 — Рональд Рейган у виступі назвав СРСР «Імперією зла»
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024