Депутати Молодіжної ради Острога зібралися на установчі збори

07 Березня 2019, 15:56
5111

Відбулися установчі збори Молодіжної ради Острога, у яких узяли участь представники всіх навчальних закладів, громадських організацій, бізнесмени, активна молодь та працівники Острозької міської ради.

Розвиток молодіжної політики обговорили у вівторок, 5 березня. Насамперед до присутніх звернулася Ольга Стецюк, в.о. начальника відділу з питань молоді і спорту виконкому Острозької міської ради. Ольга Володимирівна зазначила, що в нашому місті надзвичайно багато молоді – зі 16 тисяч населення 6 800 – молодь від 14 до 35 років, отож, кожен третій житель Острога – молода людина. Саме тому важливо розвивати в місті молодіжну політику.

«Ми не можемо бути звичайним історичним чи культурним містом, а й повинні бути молодіжним містом. Тому ми вирішили, що в Острозі повинна розвиватися молодіжна політика», – наголосила Ольга Стецюк.

Пані Ольга також розповіла про етапи створення Молодіжної ради в Острозі й наголосила, що на сьогодні кожен із навчальних закладів (три міські школи, ДПТНЗ «Острозьке ВПУ», Національний університет «Острозька академія») та громадські організації вже делегував свої представників для роботи в цьому органі.

Ольга Стецюк
Ольга Стецюк

 

Заступниця міського голови Оксана Ситницька наголосила, що діяльність молодіжної ради – це не просто бажання, а вимога часу, адже місцева влада не можу працювати відокремлено від громади, особливо від молоді.

«Молодь – рушійна, революційна сила, носій усіх можливих ідей. Вірю, що коли Молодіжна рада Острога запрацює, ми швидко побачимо результати її роботи», – уважає Оксана Анатоліївна.

Владислав Піддубний розповів про проектну діяльність Молодіжної ради як один із різновидів впливу на молодіжну політику, а також можливості особистісного розвитку й навики командної роботи.

Згодом після короткого знайомства делегати розповіли про те, чим би хотіли займатися в Молодіжній раді Острога.

«Прийшовши в міську раду, ви зможете разом, порадившись і заручившись підтримкою однодумців, реалізовувати безліч ідей і цікавих проектів», – підсумувала Ольга Стецюк.

Склад Молодіжної ради Острога на основі рекомендаційних листів закладів освіти, громадських організацій та спільнот активістів найближчим часом затвердять на засідання міськвиконкому. Керівників ради оберуть на першому засіданні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024