Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон став заступником митрополита Епіфанія

06 Березня 2019, 19:14
Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон 9507 Джерело: ogo.ua
Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній призначив архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона на посаду заступника голови Управління зовнішніх церковних зв’язків.

Як повідомляє прес-служба Православної церкви України, у понеділок, 4 березня, відбулося чергове засідання Священного синоду ПЦУ, до якого, нагадаємо, увіходить Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. На засіданні ухвалили чимало рішень, що стосуються церковних питань. З-поміж іншого було оприлюднено заяву «Про стан православ’я в Україні», у якій зокрема зазначено, що багато церковних громад, які бажають скористатися законним правом на зміну юрисдикції, стикаються з моральним і навіть силовим тиском, залякуваннями з боку структур і прихильників Московського патріархату. Ці структури одночасно поширюють неправдиву інформацію, звинувачуючи парафіян у «захопленні» храмів, хоча насправді храми як були, так і залишаються в розпорядженні конкретної релігійної громади, яка добровільно змінює свою юрисдикцію.

Нагадаємо, що подібні речі відбувалися й на Острожчині, зокрема в Стадниках і Тесові.

Читайте також: Мирно і зі спротивом: як громади Рівненщини переходять до ПЦУ

А в середу, 6 березня, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній видав укази, призначивши на посади заступників голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона й архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія. Відповідно до рішення Священного Синоду керівництво цим управлінням Митрополит Епіфаній залишив за собою.

Принагідно зауважимо, що владика Іларіон нерідко бере участь у святкових богослужіннях в Острозі та на Острожчині

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024