Треба любити себе в Україні й Україну в собі, – Оксана Білозір в Острозі

04 Березня 2019, 21:56
Оксана Білозір в Острозькій академії 4031
Оксана Білозір в Острозькій академії

Народна артистка, депутатка України, у минулому – керівниця міністерств культури, мистецтва і туризму Оксана Білозір завітала до Острога.

Під час робочої поїздки на Рівненщину співачка відвідала наше місто в понеділок, 4 березня. Оксана Білозір спочатку виступила перед охочими жителями міста й краю в Острозькому районному будинку культури, а потім завітала до Національного університету «Острозька академія».

«Я вибрала дорогу від очей до очей, від серця до серця, від села до села, від міста до міста, бо ми переживаємо унікальний і водночас нелегкий момент, який стосується української державності. І зараз ми ведемо останню боротьбу за самостійність, незалежність України», – сказала на початку зустрічі Оксана Володимирівна.

Чималу частину промови співачка присвятила історії Української державності – від 100-річчя Дня злуки до Революції гідності та останнім п’яти рокам пам’яті й боротьби зі зовнішнім ворогом.

Надзвичайно емоційними були спогади артистки про 2014–2015 роки, коли вона, як волонтерка, нерідко бувала на сході України, бачила тогочасну армію та юних воїнів-патріотів.

Оксана Білозір також наголосила на надзвичайно великій підтримці України з боку країн Європи – найбільшій за останні 100 років. Депутатка каже, що багато сучасних процесів відбувається всупереч логіці, але завдяки великій харизмі й наполегливості українського Президента Петра Порошенка. Тим не менше, пані Оксана вважає, що вступ до НАТО залишається пріоритетним завданням у сфері обороноздатності.

«Ніхто, крім нас, цю війну не завершить. А завершитися вона повинна нашою перемогою, яка полягає в тому, що Росія раз і назавжди має визнати право України на самодостатність і як нації, і як держави на своїй території», – підсумувала Оксана Білозір.

Крім того, під час зустрічі в РБК Оксана Білозір подарувала острожанам пісню про гостей, а в Острозькій академії відповіла на питання зацікавлених студентів. Ішлося насамперед про мову, традиції, віру.

«У Бога є тільки діти, немає внуків і немає посередників. Ми сам на сам приходимо, сам на сам ідемо. Так само і держава. Чому якийсь піп на моїй території чужою мовою молитиметься за мене до мого Бога? Тепер ми нарешті повернули собі нашу духовну спадщину – право прямого спілкування з Богом своєю мовою на своїй землі», – зауважила Оксана Володимирівна.

А підсумувала співачка зустріч словами свого життєвого кредо: треба любити себе в Україні й любити Україну в собі, тоді ти працюватимеш так, щоб наша країна була такою, як ти хочеш.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024