З боржників Острожчини стягнули понад 800 тисяч аліментів

03 Березня 2019, 11:44
2790

У Рівному відбулося засідання Регіонального штабу щодо виконання рішень про стягнення аліментів. Під час засідання державні виконавці підбили підсумки роботи за 2018 рік та початок поточного року.

Упродовж січня-лютого 2019 року державні виконавці в Острозькому районі стягнули понад 815 тисяч (815 341) гривень аліментів, 422 154 гривень із яких у межах законів #ЧужихДітейНеБуває. За даними Головного територіального Управління юстиції у Рівненській області, спеціалісти виконали 643 рішення.

«Є багато прикладів, коли борги з аліментів сплачували одразу великими сумами: у 100, 60, 90 тисяч гривень. Законодавчі ініціативи #ЧужихДітейНеБуває дали гарні результати. Порівняно з попередніми роками, за минулий рік в Україні стягнули вдвічі більше аліментів», – повідомив заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Вячеслав Бедикайло.

Нагадаємо, нещодавно набув чинності новий Закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів #ЧужихДітейНеБуває. Якщо один із батьків більше трьох місяців не сплачує аліменти, він потрапляє в Державний реєстр боржників, так звану #Дошку_ганьби. Якщо сума боргу перевищує шість місяців, до неплатника застосовують нові норми закону #ЧужихДітейНеБуває, згідно з якими боржника можуть обмежити у праві виїзду за кордон, керуванні транспортними засобами, праві користуватися зброєю, полюванні.

Той із батьків, хто проживає із дитиною, тепер має право самостійно вирішувати питання щодо тимчасового виїзду дитини за кордон.

Законом впроваджено адміністративне стягнення боргів у вигляді суспільних робіт, які боржники виконуватимуть у вільний від роботи час.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024