Громада Острога пасивна: про що звітував Олександр Шикер

25 Лютого 2019, 23:33
4158

Острозький міський голова Олександр Шикер відзвітував перед громадськістю про підсумки роботи за 2018 рік.

«Коли звітує міський голова, це не означає, що все – моя робота. Я звітую за роботу і депутатів, і виконавчого комітету», – відзначив на початку зустрічі Олександр Шикер.

Міський голова акцентував на надходженнях до бюджету, які становили понад 114 млн гривень. Дохідна загальна частина до затвердженого річного плану перевиконана на понад 280 тис. грн.

Підприємства, які сплатили найбільші суми податків до міського бюджету:

  • ТОВ «Острозький завод мінводи» – понад 470 тис. грн.;
  • цех із пошиття верхнього одягу Львівського ТОВ «Троттола» (експорт для Великобританії) – понад 180 тис. грн.;
  • ТОВ «Ескада-М» – понад 106 тис грн.
  • ТОВ «Зібарт» – майже 43 тис. грн. та ін.

Загалом 2018 року в розрахунку на одну особу освоєно 1400 грн. капітальних інвестицій.

Значну частину доповіді Олександр Шикер присвятив повідомленню про капітальні й поточні ремонти будівницва в місті, як-от:

  • капітальний ремонт будівлі Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія»;
  • тротуар між вул. Чорновола й Татарською;
  • ремонт будівлі управління праці й соціального захисту населення;
  • ремонт будівлі, де розташований Інклюзивно-ресурсний центр тощо.

«Завдяки нашим депутатам в обласній раді – першому заступникові голови РОДА Віталієві Ундірові й заступникові голови РОДА Олександрові Корнійчукові – нам надали велику фінансову підтримку у виділенні коштів для нашого міста, бо сам Острог коштів для капітального будівництва має зовсім мало. Тому я щиро їм дякую від усіх нас», – відзначив міський голова.

З-поміж перспектив, Олександр Шикер повідомив, що тривають перемовини з АТБ щодо розширення торгівельної сітки, а це своєю чергою збільшить надходження до казни та кількість робочих  місць, а підприємство «Зіберт» планує виготовляти дошки й відправляти за кордон.

Щодо культмасової сфери, мер наголосив на розмаїтості заходів, що відбуваються в місті.

«У нас стільки всього в місті відбувається! Проводять і спортивні, і культурні заходи. Одне погано: тільки й ви, нині тут присутні, на них ходите. Громада, на жаль, пасивна», – підсумував Олександр Федорович.

Участь в обговоренні звіту взяла острожанка Ольга Алтуніна, яка говорила про контроль ваги транспорту, який в’їжджає в місто, створення музею мікрорайону Нове місто та встановлення МАФів у парку Т. Шевченка, де продаватимуть сувенірну продукцію Острога. Усі пропозиції взяті до розгляду.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024