Завдання зі ЗНО вперше надрукують шрифтом Брайля

18 Лютого 2019, 11:58
Завдання зі ЗНО вперше надрукують шрифтом Брайля 1227
Завдання зі ЗНО вперше надрукують шрифтом Брайля

Для людей, які мають проблеми із зором, цьогоріч запустять у пілотному режимі можливість проходити тестування з використанням комп’ютерних засобів відтворення тексту та за допомогою рельєфно-крапкового шрифту Брайля.

Про це повідомив заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, – пише Рубрика.

За його словами, така можливість запроваджена цього року вперше — шрифтом Брайля надруковані завдання з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

«Буде можливість під час реєстрації на додаткову сесію особі з особливими освітніми потребами, вибираючи той чи інший предмет, можливо, навіть комбінувати, який предмет вона буде складати рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а який предмет буде озвучуватися за допомогою комп’ютера», – розповів Бойко.

Він також додав, що новація цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання, зокрема, полягає у тому, що до складання державної підсумкової атестації у формі ЗНО долучаються слухачі (студенти) вишів першого і другого рівня акредитації. Їм тестування буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024