Керівниця Острозької прокуратури пішла на пенсію та розповіла, скільки заробила на посаді

16 Лютого 2019, 10:20
14356

3-го січня перша заступниця керівника Здолбунівської місцевої прокуратури, керівниця Острозької прокуратури 53-річна Любов Ковальчук залишила посаду і вийшла на пенсію. А 11-го лютого виклала фото зі святкування життєвої події для тисяч людей (друзів і друзів друзів у Facebook).

Фото святкування разом із поясненнямии керівниці про задекларовані за один день роботи 209 тисяч гривень опублікувало видання «Четверта влада»

Судячи з інтер'єру закладу, святкування тривало у острозькому ресторані «Рікос». Серед гостей чимало відомих в Острозі та області працівників прокуратури, суду та поліції.

Заступник прокурова області Тарас Ільящук вручає подяку від керівництва
Заступник прокурова області Тарас Ільящук вручає подяку від керівництва

1
На фото начальник Головного управління поліції Рівненщини Валерій Самчук, начальник Острозького відділу поліції Едуард Холод та його заступниця Тетяна Гульчук
На фото начальник Головного управління поліції Рівненщини Валерій Самчук, начальник Острозького відділу поліції Едуард Холод та його заступниця Тетяна Гульчук

Любов Ковальчук з першим заступником керівника Здолбунівської прокуратури Олегом Калауром
Любов Ковальчук з першим заступником керівника Здолбунівської прокуратури Олегом Калауром

Голова Острозького районного суду Алла Венгерук та прокурорка Здолбунівської прокуратури Тетяна Бережнюк
Голова Острозького районного суду Алла Венгерук та прокурорка Здолбунівської прокуратури Тетяна Бережнюк

Суддя Острозького районного суду Володимир Назарук
Суддя Острозького районного суду Володимир Назарук

1
З прокуроркою Рівненської обласної прокуратури Вікторією Панчук
З прокуроркою Рівненської обласної прокуратури Вікторією Панчук

Завітав на свято і міський голова Олександр Шикер разом із дружиною.

Острозький міський голова Олександр Шикер з дружиною Людмилою
Острозький міський голова Олександр Шикер з дружиною Людмилою


 

Два роки тому на сайті Прокуратури Рівненської області про острозьку прокурорку писали: «За сумлінну, наполегливу працю в органах прокуратури та високий професіоналізм Любов Ковальчук неодноразово заохочувалася, зокрема, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня».

В декларації заступниці керівника Здолбунівської місцевої прокуратури у 2018-році загальний дохід – трохи більше 578 тисяч.

Зокрема: заробітна плата – 509 тисяч гривень. Пенсія понад 54 тисячі. Путівка на санаторно-курортне лікування 14 тисяч 400 гривень.

У іншій декларації, яка подається перед звільненням з посади, за 1 день – 1-го січня з'явилось додаткових 209 тисяч гривень, вказаних як заробітна плата. Це привернуло нашу увагу.

Але Любов Ковальчук відкрито і доволі відверто все пояснила.

– Ми аналізували вашу декларацію і побачили, що в січні перед виходом на пенсію за один день ви отримали 209 тисяч 113 гривень. Можете пояснити, що це за гроші? – журналістка.

– Це невикористана відпустка за 150 днів, – Любов Ковальчук.

– Невикористана відпустка 150 днів?

– Да. Чи 148 я вже не пам’ятаю. Ну якось так. Чи 148 чи 150 днів. Просто поки я була керівником прокуратури, нас не відпускали. В мене відпустка 45 днів, а я практично була кожен рік не більше, як три тижні, ну максимум місяць. В мене залишки відпустки. Ну і при розрахунку мені виплатили таку суму.

– Тобто вам передбачено 45 днів за законом відпустки щорічної?

– Так. А я в силу того, будемо казати, що не можна залишати колектив на такий великий час, як то кажуть, без керівника, ніхто її таку відпустку нам не давав.

– Я зрозуміла. Дякую вам, що пояснили.

– Так що в нас не такі великі зарплати. У нас зарплата в середньому, ну десь, якщо виплачують всі надбавки, отак, як я полковник (державний радник юстиції 1-го класу – ред.), то мені тільки за звання доплачують 1400 гривень щомісячно. То не такі великі гроші, як підрахувати на все.

– Ну, бачите, за один день така велика сума, то нас зацікаво, що це може бути.

– Ні, ні. Я вам пояснюю, що це. Хочете, я вам можу навіть скинути в мене є наказ про звільнення і там написано 148 чи 150 днів за невикористану відпустку. От за неї. Ви там подивіться я ще написала, скільки нараховано, а з мене вирахувано податку більше, як 36 тисяч.

– З цієї суми?

– З цієї суми, так. Так що на руки в мене було, зараз я вам скажу, скільки – 151 тисяча і потім ще 14 тисяч прийшло лікарняних з цієї суми. А все остальне заплачені податки.


1




2












 

Коментарі
16 Лютого 2019, 13:02
Полный пипец. Просто смердит от этого дерьма.
16 Лютого 2019, 17:16
Я Вам, пані автор, від щирого серця бажаю пахати хоча б на третину, як пахала на посаді ця жінка, або хоча б мати в наставниках таку людину. Тоді б Ви звернули увагу на розбіжності по тексту в імені пенсіонерки, і не брали б на себе відповідальність коментувати те, у чому не розбирається - чужі декларації. Вдайтеся у тонкощі трудового права - невикористана відпустка <br/>перед виходом на пенсію оплачується. <br/>А так як текст, як я розумію, взятий із іншого джерела - то Ви такі ж недалекій як автор.
16 Лютого 2019, 17:21
У нашій державі всі гілки влади працюють так само криво як 4 влада. Усім добра і власної голови на плечах.
16 Лютого 2019, 17:34
&quot;Острог. Район&quot; вже мене не дивує своїм плагіатом. Побачили на іншому рівненському сайті, передерли все, і в народ. А те, що дійсно є маса помилок-то нічого! Головне подати гавняну &quot;сенсацію&quot;! Що ж до святкування-нічого особливого. Будь-яка людина має право відсвяткувати ту чи іншу подію у своєму житті. Можна подумати у нас бухгалтери, чи працівники якоїсь приватної фірми, чи ті ж журналісти не святкують події у своєму житті?! Тільки не показують цього, або якщо і показують, то нікому це не цікаво. А тут - &quot;сенсація!!!!! Прокурор іде на пенсію!&quot; Фу-гидезна стаття! Рівень журналіста дорівнює НУЛЮ!
16 Лютого 2019, 18:16
В прокуратуру йдуть працювати для власного збагачення. І щось дужі молоді ще прокурори були на святі (прокурорки тобто) цікаво....кому відсмоктали, щоб в такому віці такі посади обіймати?
16 Лютого 2019, 19:27
яка мета цієї статті? прикро за місцевий рівень журналістики.
16 Лютого 2019, 19:29
Володимирівна чудова людина. Зі стержнем. А ви проконсультуйтесь щодо невикористаної відпустки.
16 Лютого 2019, 22:37
Не знайома з пенсіонеркою, але хто ж автор цієї безграмотної статті? Вона його наполовину чи як?? З обговорення не зрозуміло.
17 Лютого 2019, 18:04
Галина, що ж тут незрозумілого? Автор - неграмотна людина, яка, взявши зміст статті з іншого сайту, навіть не змогла перевірити його на помилки. А відносно Володимирі варто зазначити, що це дійсно хороша, привітна, розумна та мудра жінка! Таких щирих людей як вона на сьогоднішній день дуже мало.
17 Лютого 2019, 18:30
Вона ЛЮБА, не Людмила. Дійсно ганьба
20 Лютого 2019, 12:29
Яка краса, нереально! Цезар... Королева... Аплодисменти! Занавіс!
29 Серпня 2019, 16:02
Коова
13 Вересня 2019, 19:12
Пир во время чумы
04 Жовтня 2019, 12:03
Таку визначну подію на Телебачення Торонто з Майклом Щуром
02 Липня 2020, 18:07
А вто як воно все робиться.... в месному королевстві.....
02 Липня 2020, 18:08
А вто як воно все робиться.... в месному королевстві.....
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024