Досягли успіху завдяки співпраці з владою: у Могилянах відбулася рада регіонального розвитку

15 Лютого 2019, 19:47
Сільський голова Віктор Кулибчук 4796
Сільський голова Віктор Кулибчук

На базі Могилянівської сільської ради відбулося п’яте на Острожчині засідання ради регіонального розвитку. Захід став продовженням Ради регіонального розвитку, що відбулася під головуванням Президента України Петра Порошенка в листопаді минулого року, а згодом в Острозі, Оженині, Розважі,  Плоскому, Грем’ячому, та інших селах.

Підбити підсумки роботи й окреслити перспективи до Могилян у четвер, 14 лютого, завітали Віталій Ундір, перший заступник голови Рівненської ОДА, Богдан Турович, голова Острозької РДА, Олександр Харчук, начальник відділу освіти Острозької РДА, Роман Нех, начальник управління агропромислового розвитку Острозької РДА. Також підсумували результати роботи голова Могилянівської сільської ради Віктор Кулибчук і директор місцевої школи, депутат Острозької райради Іван Петлюк.

1
Виступає Богдан Турович
Виступає Богдан Турович

 

Віталій Ундір і Богдан Турович розповіли про здобутки краю впродовж 2016–2018 років. Зокрема мовилося, що в Могилянах за цей час оновили фасад школи, змінили дах шкільної їдальні, закупили меблі для дитсадка, реалізували програму енергоефективності в закладах освіти. Крім того, у селі відремонтували майже 800 метрів дороги та провели вуличне освітлення на території сільради.

Відремонтована школа в Могилянах
Відремонтована школа в Могилянах

 

Ішлося також про те, що за ініціативи президента на Острожчині триває програма будівництва амбулаторій. До речі, у Могилянах амбулаторію відреставрували ще раніше. Тепер, каже Віталій Ундір, варто розглянути перспективи обладнати лікарський пункт технікою для телемедицини та подати проект на придбання автомобіля. До перспективного плану розвитку громади внесли продовження ремонтних робіт на шляхах Могилян і Хрінева, створення спортивного майданчика та футбольного поля біля школи.

«Сьогоднішні досягнення Могилянівської сільської ради – це результат злагодженої роботи депутатського корпусу, районної і обласної влади, яка завжди охоче погоджується на співпрацю», – каже сільський голова Віктор Олександрович.

Він також наголосив, що черговими завданнями для населених пунктів є ремонт доріг і облагородження футбольного поля.

Значну частину ради регіонального розвитку в Могилянах зайняло обговорення з присутніми, яких було понад 100 осіб. Селяни розповіли про потребу боротися зі стихійними сміттєзвалищами. Як варіант, запропонували встановити камери на місті смітників і фінансово карати порушників порядку. Зверталися щодо перекриття місцевої церкви, збудованої 1712 року, яка є пам’яткою архітектури, прохали покращити залізничне сполучення, зокрема, щоб електропоїзди спинялися в Могилянах. Також озвучили бажання, аби в селі діяла аптека, адже їздити до Острога по медикаменти не зручно.

Рада регіонального розвитку в Могилянах
Рада регіонального розвитку в Могилянах

Під час спілкування з громадою села
Під час спілкування з громадою села

 

Після доповіді директора Івана Петлюка активно обговорювали проблеми закладів освіти. Зокрема йшлося про те, що в корпусі початкової школи немає внутрішньої вбиральні, є потреба перекрити й утеплити школу та дитсадок.

«Ми бачимо, що щось роблять. А з того, що почув сьогодні роблю висновок, що для села, зокрема нашого, є багато позитивних зрушень. І роблять це завдяки співпраці влади – від президента до сільських депутатів. Дякую за це», – поділився враженнями від ради регіонального розвитку місцевий житель Володимир.

Такі заходи підсумків і планування проведуть і в інших населених пунктах Острозького району.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024