У Московському патріархаті погрожують судом виданню Район.Острог за новину про ПЦУ

11 Лютого 2019, 13:55
7714

Юристи Рівненської єпархії УПЦ (МП) збираються подати позов проти інтернет-видання Район. Острог через публікацію про громаду Свято-Миколаївської церкви села Тесів, яка голосила про бажання приєднатися до ПЦУ.

Перша громада на Острожчині оголосила про бажання перейти до ПЦУ

Про це йдеться на сайті Православної спілки журналістів.

За словами настоятеля храму отця Олександра Завірюхи, надана інформація не правдива, оскільки він особисто відвідував селян і ті висловили свою підтримку УПЦ.

«Ініціатором переходу в ПЦУ є сільський голова Сергій Мартинюк, власне, він зі своєю матір'ю і колотить громаду ще з Різдва. У нього виходить тримати напругу в селі, а от домогтися свого чиновник не може», – прокоментував для СПЖ ситуацію протоієрей Олександр Завірюха, настоятель місцевої Свято-Миколаївської церкви.

Нагадаємо, що священик проігнорував запрошення на збори, озвучене сільським головою Сергієм Мартинюком, на яких говорили про бажання перейти до ПЦУ.

Офіційна позиція редакції Район.Острог:

Заяву на сайті СПЖ про судовий позов за новину розглядаємо як засіб психологічного тиску на редакцію Район.Острог. Також вважаємо це спробою наступу на свободу слова, гарантованого статтею 34 Конституції України шляхом свідомої маніпуляції і перекручення фактів. У разі повторних спроб тиску на редакцію будемо звертатися за захистом у правоохоронні органи України.

Натомість читачам Район.Острог ми гарантуємо і на далі якісну роботу, зокрема незаангажоване висвітлення процесів, пов'язаних із церквою.

Коментарі
11 Лютого 2019, 21:57
А той голова Поважний ходить до церкви і розуміється на церковних уставах .Може ще і церква буде погодинаХ служити як..світло світиться по вулицях.Нехай наведе лад в селі. А нелізе до церкви.
11 Лютого 2019, 23:39
Нехай пан голова разом з пані Тетяною побудують нову церкву Тай ходять собі і правлять на якій хочуть мові
12 Лютого 2019, 00:19
Нехай "Варвара" і " Марія" моляться московському кирилу, в себе дома. Ви не українки-ви хохли, з своїм рабським поклонінням московитам.
12 Лютого 2019, 09:41
Ви що расист кожен має право молитися там де він хоче а ви навязуєте кому куди ходити . Будуйте а не вказується , а молимось ми Богові і Він в нас всіх один
12 Лютого 2019, 11:38
голова з мамачкою ще не все село купили,вже й до церкви дісталися в них вже й священик є ,нічого кожній владі рано чи пізно приходить кінець.
12 Лютого 2019, 15:20
Люди, не будьте дурнями, держава відокремлена від церкви, а те що зробили з томосом є не що інше як шматок хліба голодному бидлу. Те що робить цей голова в принципі не правильно, він має виступати просто як вірянин а не як голова в цій ситуації. Потім, священник погрожував анафемою людям, що блін, анафемою?Священник це по суті наймана людина, працівник, і все, агітувати він також немає права. В храмі все вирішує церковна десятка на чолі із старостою, про це що забули чи і не знали? Голову гнати з посади на наступних виборах за те що не тим займається. священнику популярно пояснити, що такі як він служать людям а не патріархатам чи єпархіям. У мене все
12 Лютого 2019, 17:16
Священник служить Богу, а не патріархатам. Кожної неділі по церковному уставу служить Божу службу, каже проповідь про життя святих, любов до ближнього, призначення того чи іншого свята. І так вже протягом багатьох років!!!
12 Лютого 2019, 18:05
головою парафіяльної ради є священник, він же настоятель церкви, а ви як не знаєте,то не каламутьте далі некомпетентними питаннями народ, в яких ви не розумієтесь. якщо одна людина має навики і розуміє роботу лікаря, то аж ніяк не повинна вмішуватись у роботу агронома, а у нас зараз кожна баба і кожен дід хоче мати свою церкву і свого священника, а як буде далі, то нікого не цікавить
13 Лютого 2019, 01:24
Ну, а стаття 55 конституції гарантує право на захист в суді.
13 Лютого 2019, 15:50
ну якщо люди вірять для батюшки більше ніж для здорового глузду і самі підписалися на такі умови керуванням храмом, ну то ще що тут сказати. І ні, настоятель храму не є головою парафіяльної ради, він здійснює керівництво причтом Згадайте висловлення Преображенського про розруху, бо вона у ваших головах.
13 Лютого 2019, 22:48
А по конституції в нас церква зовсім відокремлена від держави, і не потрібно мішати все <br/>а нашому гаранту мало розвалить країну, він вже добрався і до церкви
17 Лютого 2019, 02:07
Будь ласка не нагнітайте обставини! Громада Тесівщини з радістю перейде до УПЦ! Але цеж не робиться миттєво. Виж прекрасно самі розумієте , що для цього потрібно не багато часу,але його порібно.
22 Лютого 2019, 16:22
Кожен християнин нехай молиться на рідній мові
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024