В Острозькій академії демонструють «Кольорові сни» місцевої восьмикласниці

09 Лютого 2019, 15:50
4391

У Національному університеті «Острозька академія» демонструють виставку картин восьмикласниці Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 Анни Ярмолюк.

Відкриття експозиції, яка розміщена на другому поверсі в центральному корпусі НаУОА відбулося в середу, 6 лютого. «Кольорові сни Ані» – це два десятки різнопланових художніх робіт юною художниці.

Творчий шлях Ані Ярмолюк тільки починається: перші малюнки дівчина створила взимку 2017 року і від тоді  не розлучається з пензлем. Малює художниця різними фарбами, віддаючи перевагу гуаші.

«До художньої школи не ходжу, малюю для себе та тішу рідних. Думку, яку можна висловити у письмі, я переношу на папір. У підсумку виходить і фантастика, і трішки казки, якої не вистачає у житті. Із уже намальованих двохста картин – природа і пейзажі»,  – розповідає про свою творчість Анна.

Юна художниця брала участь у XXII регіональному конкурсі «Атомна енергетика і ми» на тему «Мирний атом Хмельницької АЕС» в місті Нетішині, де виборола 2 місце у номінації дитячої творчості. Наступного року на тому ж конкурсі дівчинка знову здобула 2 місце. І ще досягненням Анни була участь у районному конкурсі «Люби і знай свій край». Малюнок із зображенням замку князів Острозьких  (вежі дон-жон XIV ст.) посів 1 місце.

1

 

«Анна малює свій настрій. Той факт, що вона створює таку велику кількість робіт говорить про те, що дівчинка справді має хист до малювання. Вона сама вчиться малювати, переглядає різні майстер-класи онлайн, їй цікаво самій відкривати живопис», –  відгукується про юну острожанку директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк.

Виставка картин Анни Ярмолюк діятиму в НаУОА до 31 березня. Приходьте!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024