Зміни помітні щодня, – Віталій Ундір про втілення медичної реформи на Острожчині

09 Лютого 2019, 13:10
Будівництво амбулаторію в Плоскому 4483
Будівництво амбулаторію в Плоскому

Єдиний на Острожчині центр надання медичних послуг (амбулаторію) зводять у селі Плоске. Роботи, які розгорнули «з нуля», проводять відповідно до Закону України «Про підвищення якості та доступності медичного обслуговування у сільській місцевості».

 

Плоске: триває будівництво амбулаторії

«Будівництво сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості – це ініціатива Президента України Петра Порошенка, завдяки успішній реалізації якої на Рівненщині з’явиться 34 заклади первинної медичної допомоги. Мало, хто вірив, що втілення медреформи зайде далі паперу, але з будівництвом чергового фундаменту ми ламали стереотип за стереотипом. Приклад – амбулаторія в с. Забороль Олександрійської ОТГ. Там вже завершені всі будівельні та ремонтні роботи», – розповідає про втілення реформи перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, депутат Рівненської облради Віталій Ундір.

Амбулаторію зводять біля приміщення старого ФАПу
Амбулаторію зводять біля приміщення старого ФАПу

 

Амбулаторія в Плоскому, як і інші будівлі майбутніх медзакладів, – типова, її зводять відповідно до рекомендацій Міністерства регіонального розвитку та будівництва України. Згідно з типологією регулярних місць надання первинної медичної допомоги, у Плоскому – це амбулаторія монопрактики або медичний заклад із житлом для одного лікаря.

На сьогодні в закладі на Острожчині зведені стіни, накритий дах, установлені енергозберігальні вікна, активно тривають внутрішні роботи. Тут буде кімната персоналу, санвузли, кабінет лікаря і процедурна.

Внутрішні роботи
Внутрішні роботи

 

«Ще 14 жовтня минулого року на цьому місці не було жодних ознак будівництва. Був лише паспорт об’єкта, який, зауважу, уже тричі псували, росло декілька дерев. Тоді місцеві жителі дивилися на мене з недовірою, дехто навіть сміявся. Адже багато хто не один рік розповідав їм про ідею медичного закладу. Але за ці декілька місяців настрій у плосківчан змінився, вони не просто вірять у зміни, а бачать їх щодня», – наголошує Віталій Ундір.

1
Зовнішній вигляд амбулаторії в Плоскому
Зовнішній вигляд амбулаторії в Плоскому

Віталій Ундір і Богдан Турович інспектують перебіг робіт
Віталій Ундір і Богдан Турович інспектують перебіг робіт

 

Роботи планують завершити й здати об’єкт в експлуатацію наприкінці першого кварталу 2019 року.

 

Читайте також:

Сільські амбулаторії забезпечать комп'ютерною технікою

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024