Будуємо Острог разом: до міста завітали волонтери, які готові спільно з мешканцями змінювати його обличчя

07 Лютого 2019, 16:32
4760

Упродовж двох днів в Острозі працюють представники волонтерського руху «Будуємо Україну разом» (БУР).

До міста волонтери завітали 6–7 лютого в межах туру ознайомчих візитів. Острог – четверте місто з-поміж 22 населених пунктів, де впродовж 2019 можливо працюватимуть волонтери БУРу. Наразі триває відбір міст, у яких добровольці допомагатимуть громадам утілювати ті чи ті проекти. До речі, на Рівненщині Острог – лише друге місто, яке відвідують БУРівці – торік волонтери працювали в смт Смига.

До Острога БУР запросила Анастасія Драчук, керівниця Туристично-інформаційного центру (ТІЦ), за підтримки Ольги Стецюк, в.о. начальника відділу молоді та спорту виконкому Острозької міської ради.

Упродовж середи, 6 лютого, волонтери БУРу оглядали місто та спілкувалися з місцевими мешканцями. Розпочався візит із ТІЦ, де гості Острога довідалися про його історію та сучасність. Також волонтери зустрілися з учнями ЗНЗ Острога. У другій половині дня відбулася зустріч-презентація, на яку завітали представники студентської та учнівської молоді, громадські активісти, місцеві посадовці.

Зустріч зі школярами
Зустріч зі школярами

 

Волонтер Володимир Франт розповів присутнім про діяльність організації «Будуємо Україну разом», її принципи та реалізовані проекти. Організація позиціонує себе як об’єднання добровольців, яке завдяки спільний роботі активізує молодь для ефективного розвитку України загалом. БУР працює в трьох основних напрямках – допомога родинам, які опинилися в скруті, – це, зокрема, допомога з відновлення житла; створення громадських просторів (молодіжних платформ) для спілкування; неформальна освіта й здоровий відпочинок молоді.

Упродовж 2014–2018 років діяльності до БУРу долучилося понад 2000 волонтерів, які працювали в 40 населених пунктах і змогли допомогти 180 сім’ям.

Про свій досвід у БУРі розповіли студенти НаУОА, які побували з організацією в різних містах.

«Для мене БУР – це зміна. Зміна тих людей, які працюють, і зміна тих, для кого це роблять. БУР – це те, що відкриває двері, руйнує стіни між людьми, учить любити один одного. Завдяки цьому творяться громадські проекти», – розповів Владислав Данильченко.

Студенти НаУОА, які волонтерили в БУРі
Студенти НаУОА, які волонтерили в БУРі

 

Від імені місцевого самоврядування до гостей Острога звернулася заступниця міського голови Оксана Ситницька.

«Те, що ви бачили, що робили по всій Україні, заслуговує вдячності та пошани. Але Острог – унікальне місце, де ви знайдете багато чого цікавого, адже тут зароджувалася освіта, культура та історія. Щиро вірю, що наше місто допоможе здобути те, що ви не здобули раніше, ще раз упевнитися, що наша Україна особлива та варта того, щоб її далі розбудовувати», – сказала пані Оксана.

Оксана Ситницька зустрілася з БУРівцями
Оксана Ситницька зустрілася з БУРівцями

 

Оксана Анатоліївна також запевнила громаду та волонтерів, що місцева влада готова до співпраці та співтворення, розвитку молодіжних ідей і ініціатив.

На завершення дня гості та місцеві волонтери відвідали підлітковий клуб за місцем проживання «Надія» – своєрідний молодіжний арт простір, який наразі діє в Острозі.

У четвер, 7 лютого, БУРівці продовжили спілкування з громадою Острога та вивчали можливості, як можна спільно з острожанами змінити місто.

Візит до клубу «Надія»
Візит до клубу «Надія»

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024