Освітлення села та ремонт закладів освіти: у Грем’ячому обговорили розвиток краю

06 Лютого 2019, 22:13
3811

На Острожчині тривають обговорення здобутків краю та перспектив розвитку окремих громад і району загалом.

У вівторок, 5 лютого, ради регіонального розвитку відбулися на базі сільських рад сіл Плоске та Грем’яче. Участь у обговоренні брали перший заступник голови РОДА Віталій Ундір, голова Острозької РДА Богдан Турович, керівники сільських рад, місцеві депутати, освітяни й усі охочі жителі.

Віталій Олександрович, як представник обласної влади, коротко окреслив, які здобутки впродовж 2016–2018 років має Рівненщина загалом і Острожчина зокрема. Богдан Турович поінформував про досягнення Острозького району за відповідний період. Зокрема йшлося про програму енергоефективності в освітніх закладах, наприклад, у Грем’яцькій ЗОШ за цей час замінені вікна й двері, відновлена теплотраса, котли.

Говорить Богдан Турович
Говорить Богдан Турович

 

Знаковим для всього Острозького району став ремонт автошляху загального користування державного значення Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів (км 194+000 – км 201+000), який пролягає і через Грем’яче.

«Сьогодні ми маємо нову сучасну дорогу, і не тільки в межах Грем’ячого, а майже цілком від Рівного до Острога. Частину цього автошляху відремонтовано силами районного автодору. Це перші результати того, що справді можна зробити, якщо тримати слово», – підкреслив Віталій Ундір.

Виступає Віталій Ундір
Виступає Віталій Ундір

 

Щодо перспектив краю, Віталій Олександрович розповів про те, що в Межирічі планують побудувати футбольний майданчик зі штучним покриттям (на сьогодні проект цього об’єкта поданий на затвердження), а також спорткомплекс в Острозі, які зможуть відвідувати всі жителі Острожчини.

На завершення зустрічі присутні могли висловити власні побажання щодо подальшого розвитку сіл Грем’яцької сільської ради. Селяни говорили про потребу завершити вуличне освітлення, зокрема на центральній вулиці Грозова, утеплення дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів. Ще цікавилися процесами створення об’єднаних територіальних громад, укрупненням шкіл і фінансуванням освіти.

Під час обговорення в Грем'ячому
Під час обговорення в Грем'ячому

 

Усі побажання посадовці візьмуть до уваги та за умов співпраці місцевої влади, Острозької райдержадміністрації та Рівненської ОДА втілюватимуть у майбутньому.

 

Читайте також:

В Острозі обговорили надбання і перспективи в розвитку регіону

У Розважі відбулася рада регіонального розвитку

В Оженині обговорили розвиток територіального округу

Коментарі
07 Лютого 2019, 15:51
Дуже гарно все обговорюєте. Були в школі... А по класах пройшлися? Поцікавились яка температура в класах? В окремих до +18 дуже далеко. Буває +10-+12*. Цікаво пан Турович і пан Ундір сидять в кабінетах з такою температурою. А діти мають учитись. Енергоефективні вікна... Браво! Тільки коли ідеш то з вулиці навіть видно всю ту "пінку". Вони не зашпакльовані як слід. І знову ж таки в класах із цих вікон вітер свище. Так, що й тюль гойдається. Птахи довбуть пінку, що скоро будуть в класах. І це норма... вікна стоять. Дах поміняли! А не утеплили чому??? Котельню зробили? То питання знову , чому в класах дуууже холодно??? Приїдьте коли на вулиці холодно і сонце не світитьь у вікно, яке прогріває хоч трохи, пройдіться по класах з термометром. І тоді кажіть, що зроблено багато. А перед виборами зараз хвалитись рототою НЕЯКІСНОЮ..... нема слів. Доречі світло в селі Грем'яче теж не скрізь.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024