В Острозі відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

31 Січня 2019, 13:18
Приміщення ІРЦ в Острозі 9724
Приміщення ІРЦ в Острозі

В Острозі урочисто відкрили комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсний центр» (ІРЦ) Острозької міської ради.

Заклад для дітей з особливими освітніми потребами відчинив свої двері в четвер, 31 січня. Принагідно відзначимо, що на Рівненщині це вже 16-й такий заклад. У нашому місті в ІРЦ займатиметься 120 дітей від 2 до 18 років.

Участь в урочистостях узяли гості з Рівного (Олександр Корнійчук, заступник голови РОДА, і Юлія Ковальчук, начальниця сектору інклюзивної освіти управління освіти Рівненської облдержадміністрації), а також місцеві посадовці й освітяни ­– острозький міський голова Олександр Шикер, його заступники Ольга Логвін, Оксана Ситницька, Анатолій Лисий; начальниця відділу освіти виконкому Острозької міськради Людмила Кухарук, начальник управління праці і соціального захисту населення Олександр Стратюк, керівники закладів дошкільної, загальної шкільної і професійної освіти, місцеві депутати. Від влади Острожчини захід відвідала Лариса Іванова, заступниця голови Острозької РДА.

2
Гості заходу
Гості заходу

 

«Сьогодні у нас трепетне свято, свято душі! Ми довго йшли до цього, і нарешті наша мрія здійснилася. Позаду багато сходинок, ще чимало їх попереду, але все ж я щиро вітаю нас усіх із цим днем – святом надії для дітей з особливими освітніми потребами і їхніх батьків», – сказала у вітальному слові директорка ІРЦ Олена Обуховська.

Олена Обуховська, директорка ІРЦ
Олена Обуховська, директорка ІРЦ

 

Після Гімну України та частування святковим короваєм червону стрічку Інклюзивно-ресурсного центру перерізали Олександр Шикер і Олександр Корнійчук.

1
Частування короваєм
Частування короваєм

Перерізання стрічки на вході ІРЦ
Перерізання стрічки на вході ІРЦ

Перерізання стрічки на вході ІРЦ
Перерізання стрічки на вході ІРЦ

 

Олександр Корнійчук, вітаючи громаду з відкриттям ІРЦ, наголосив:

«Сьогодні інклюзія – це не данина якимсь сучасним підходам, а  абсолютно новий підхід до дітей з особливими освітніми потребами».

А міський голова Олександр Шикер щиро дякував за підтримку депутатам міськради, Оксані Ситницькій, Людмилі Кухарук, Олені Обуховській і всім тим, хто допомагав створювати ІРЦ.

«Якщо ми хочемо бачити дитину й людину загалом хорошою, для того потрібно зробити її щасливою. Діти з особливими потребами знайдуть у цьому приміщенні (ІРЦ. – ред.) для себе щось цікаве. Будемо робити їх щасливими разом», – сказала Людмила Кухарук, начальниця міського відділу освіти Острога.

Людмила Кухарук
Людмила Кухарук

 

З  нагоди відкриття для гостей також виступив родинний квартет у складі Дарини й Олексія Паюків, Діани й Аліни Онищуків (Острозька ДШМ, клас викладача Наталії Бондар), а Олена Обуховська провела невелику екскурсію.

Наразі в ІРЦ облаштовані три кабінети ­– спільний для логопеда, психолога і дефектолога, реабілітайційний зал і кабінет директора, де також проводитимуть заняття і консультації. На перспективу кожен фахівець матиме окреме робоче місце.

Наявний освітній простір обладнаний розвивальними іграми, дидактичною літературою, потрібними тренажерами. Є в кабінеті інтерактивна мультимедійна дошка, яку можна використовувати для індивідуальних і групових занять. Інтер’єр закладу оновлений, барвистий і цікавий для дітей.



Освітній простір ІРЦ
Освітній простір ІРЦ

Кабінет реабілітолога
Кабінет реабілітолога

1
У коридорі ІРЦ
У коридорі ІРЦ

У коридорі ІРЦ
У коридорі ІРЦ

 

Як розповіла директорка Олена Володимирівна, чимало батьків уже чекають початку занять і готові привести дітей сюди на навчання.

Коментарі
31 Січня 2019, 17:05
Звичаних дытей туди можна водити, наприклад, до логопеда? Быльше б ынофрмацыъ про заклад.
31 Січня 2019, 19:24
всередині геть супер! молоді!
01 Лютого 2019, 00:26
Фото з пальцями в кадрі - професійно, молодці!
01 Лютого 2019, 17:46
Народ де у вашому центрі пандус ,де в класах перила вздовж стін на фото нема туалету ,але впевнена для інваліда зручностей теж нема .Все для галочки дістало
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024