Проект «Ukraїner» розповів про найфантастичнішу ідею ректора Острозької академії

30 Січня 2019, 13:24
Наукова бібліотека на території Острозької академії 8600
Наукова бібліотека на території Острозької академії

Всеукраїнський проект «Ukraїner» оприлюднив відеоролик про Національний університет «Острозька академія», у якому не тільки показав красу вишу, а й розповів про мрії ректора Ігоря Пасічника.

«Острозька академія є одним із перших успішних прикладів відродження освіти в Україні без намагання зберегти старий радянський лад, натомість спираючись на більш давні традиції української освіти», – описують заклад автори проекту.

Також наголошують на тому, що в часи радянської влади Острог був насамперед відомий психіатричною лікарнею.

«Це була найбільш фантастична ідея, яка тільки могла прийти комусь у голову: відродити Острозьку академію в Богом забутому містечку, не дивлячись на те, що це містечко називалось колись «стольний град Острог», – ділиться спогадами Ігор Пасічник.

Тим не менше, 1995 року Острозька академія була відроджена. З того часу історія княжого Острога та першого вищого навчального закладу в Східній Європі знову в нерозривній єдності.

Ще для «Ukraїner» Ігор Пасічник розповів про професорсько-викладацький склад, досягнення випускників і боротьбу з хабарництвом.

«Дуже просто — не брати самому. Знаєте, елементарна боротьба з корупцією і з хабарництвом — це, щоби керівник сам не брав, і він тоді буде намагатися, щоби не брали інші, я абсолютно в цьому впевнений, – уважає Ігор Демидович.

Чим ще вразив Острог, дивіться у відео від «Ukraїner».

Коментарі
31 Січня 2019, 14:04
Ректор брехун - у "Богом забутому" працювала купа заводів і фабрик, функціонував непоганий комплекс музеїв, планувалося взагалі створити їх до 2 десятків. А так - черговий плювок в бік острожан.
31 Січня 2019, 17:18
Ректор , мабуть , дуже зайнятий і не має можливості поцікавитися чому при будівництві замовляють , наприклад, двері аж в Тернополі за ціною ВТРИЧІ вищою цін , що склалися в магазинах Рівного чи Острога.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024