Клуб веселих музикантів: у школі мистецтв жартували і вивчали романтизм

26 Січня 2019, 20:54
4099

В Острозькій дитячій школі мистецтв відбулася ювілейна 15-та гра Клубу веселих музикантів (КВМ)– неповторна арт-версія відомого КВК.

На сцені ДШМ команди співали, танцювали, жартували й змагалися у вправності в п’ятницю, 25 січня. Вихованці закладу демонстрували свої вміння на тему «Мистецька школа в епоху Романтизму».

У КВМі взяли участь дві команди:«Романтік» (капітан – Вікторія Бойко) і «Дев’ять дів і один я» (капітан – Олександра Коцюк). Ведучою вечора була Юлія Гефтер. Оцінювало конкурсантів журі у складі Наталії Балаушко, директорки Острозької ДШМ, Інни Хмарук, заступниці директора Острозької ДШМ, та Оксани Ситницької, заступниці Острозького міського голови.

Розпочалося веселе змагання з конкурсу «Представлення». Команди демонстрували свої таланти, жартували про власну майстерність, як-от, про те, що казкову Шехерезаду зумів розвеселити найкращий артист світу – баяніст з Острозької школи мистецтв тощо. Після першого конкурсу команди отримали однакову кількість балів.

Наступним конкурсом була гра «Доміно», під час якої команди мали з’єднати композитора та його твір, які були роз’єднані на різних кісточках.  Команди знову отримали однакову кількість балів, однак «Романтік» зарахували додаткове очко за швидше виконане завдання.

Журі перевіряє завдання «Доміно
Журі перевіряє завдання «Доміно

 

У «Чарівних буквах» кожна команда отримала набір латинських букв, із яких мала скласти латинські терміни, що їх ведуча називала українською мовою. «Романтік» знову краще впорався зі завданням.

«Чарівні букви»
«Чарівні букви»

 

У грі «Пантоміми» один з учасників команди мав прослухати мелодію композитора часів Романтизму й показати своїм друзям. Перемагала та дружина, яка назвала більше композицій. Команда «Романтік» випередила суперника на 3 бали й вирвалася вперед.

Пантоміма для команди «Романтік»
Пантоміма для команди «Романтік»

 

Далі на сцені хрюкали й кокали – відбувся раунд «Упізнай мелодію». Учасник витягав назву відомої композиції і співав її на один склад, а команда мала відгадати. Закінчилася гра з рахунком 4:3 на користь «Романтік».

У наступному протистоянні «Веселий оркестр» команди виконували мелодію «Лебедине озеро (Неаполітанська пісня)» П. Чайковського на «нерідних» інструментах. Журі оцінювало точність відтворення партитури. Цього разу фортуна була на боці команди «Дев’ять дів і один я». Однак це не надто допомогло скоротити відрив.

У конкурсі капітанів лідери команд мали відгадати 10 завдань – картин чи світлин профільного мистецького спрямування. Капітани грали на рівних і здобули однакову кількість балів.

Конкурс капітанів
Конкурс капітанів

 

Найбільш часозатратним був конкурс «Художня галерея» – учасники команд на сцені зображали картини епохи Романтизму, які для залу демонстрували на мультимедійному екрані. Журі оцінювало точність інсталяції. У підсумку «Романтік» здобув 13 балів, а «Дев’ять і один я» – 12. Наприкінці гри рахунок був 64:56.

Інсталяція картини «Шторм на морі»
Інсталяція картини «Шторм на морі»

 

В останньому конкурсі «Домашнє завдання», за яке команди здобули однакову кількість балів, учасники мали інсценувати улюблену пісню. На сцені глядачі побачили постановки «Ромео та Джульєтта ХХІ століття» і «Гуцулку Ксеню».

Інсценівка «Гуцулки Ксені»
Інсценівка «Гуцулки Ксені»

 

Насамкінець обидві команди спільно виконали пісню-сюрприз, у якій дякували глядачам за увагу та підтримку.

Підбиваючи підсумки КВМу, голова журі, директорка школи Наталія Балаушко відзначила надзвичайний артистизм юних талантів.

«Сьогодні ви відкрилися нам по-новому, абсолютно несподівано», – сказала Наталія Петрівна.

Нагородження
Нагородження

 

Попри те, що впродовж конкурсу команди оцінювали, зрештою кожна з них отримала ідентичні пам’ятні відзнаки, які виготовив Олександр Гефтер. А Оксана Ситницька вручила артистам солодкі подарунки.

Крім гумористичних номерів, упродовж вечора гостей розважав гурт «Оана» (Натан Топінко, Авенір Топінко, Орест Олійник), який дебютував на сцені Острозької ДШМ.

Гурт «Оана»
Гурт «Оана»

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром