Острог: у бібліотеці провели урочистості до Дня Соборності України

24 Січня 2019, 10:12
5163

З нагоди 100-річчя проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу в Острозькій районній бібліотеці відбувся урочистий захід.

 Історичну годину «Соборна мати-Україна – одна для всіх, як оберіг» для дев’ятикласників  Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів – гімназія» провели в середу, 23 січня. Під час заходу школярі прослухали інформацію про основні аспекти незалежності й соборності України.

День Соборності в Острозькій ЦРБ
День Соборності в Острозькій ЦРБ

День Соборності в Острозькій ЦРБ
День Соборності в Острозькій ЦРБ

 

Художник-реставратор Микола Бендюк розповів про шлях Острожчини до соборності України. Учні переглянули короткометражний відеофільм «Велика злука УНР і ЗУНР 22 січня 1919», віртуальну й книжкову виставки, слайдову презентацію, ознайомилися з новинкою книжкового фонду книгозбірні – тритомним романом Петра Воропея «Заграва», присвяченому 100-річчю проголошення УНР і 75-й річниці утворення УПА. Усі охочі долучилися до флешмобу «Україна – єдина! Україна – це ми!».

Місцевий поет Олесь Ундір привітав усіх із Днем Соборності та зачитав свою поезію, присвячену цій доленосній події.

Микола Бендюк
Микола Бендюк

Олесь Ундір
Олесь Ундір

 

Масовий захід до Дня Соборності України ще раз підкреслює важливість такої історичної події, як злука УНР та ЗУНР. Заради національної єдності та громадянської злагоди про це треба говорити й пам’ятати.

 

Читайте також:

Острожани відзначили 100-річчя проголошення Акту злуки

До Дня Соборності школярі Грем’ячого об’єдналися в живому ланцюзі

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024