«Вечірня школа» зібрала на благодійний концерт острожан і гостей міста

18 Січня 2019, 20:20
8467

Слухачі дорослого відділення Острозької дитячої школи мистецтв організували благодійний концерт та аукціон картин для підтримки талановитих дітей міста.

Благодійний концерт гурту «Вечірня школа» (Анатолій Хеленюк, Оксана Ситницька, Тарас Хмарук, Григорій Аршинов) спільно з Оксаною Скороход відбувся в четвер, 17 січня, у Музеї книги та книгодрукування Острога. На захід завітало чимало острожан, гостей міста. Відвідали його також високопосадовці.

Гості заходу
Гості заходу

 

Ще до початку концерту в залі було виставлено 15 найкращих попленерових робіт місцевих художників, які зображали Татарську вежу в миті її відновлення. Згодом частина цих полотен «пішла з молотка».

Виставка картин перед аукціоном
Виставка картин перед аукціоном

 

Розпочала захід хазяйка, завідувачка відділу «Музей книги та друкарства» комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник міста Острога» Світлана Позіховська. Пані Світлана наголосила, що такі заходи збирають у музеї його друзів, роблять заклад живим і цікавим.

Наступною слово перейняла директорка Острозької ДШМ Наталія Балаушко, яка представила учасників гурту й розповіла про його створення. Мистецька студія для дорослих заснована 2016 року. Охочі займатися музикою зі студії й утворили гурт, що  пройшов різні стадії становлення, зрештою ставши квартетом.

«Мене потім нерідко питали: «А скільки у вашому квартеті учасників?» А я казала, що щоразу по-різному», – жартує Наталія Петрівна.

Нині до «Вечірньої школи» входять архітектор і меценат, депутат Острозької міської ради Григорій Аршинов; юрист, депутат Острозької міської ради Тарас Хмарук; заступниця Острозького міського голови з гуманітарних питань Оксана Ситницька; старший науковий співробітник Музею і книги і книгодрукування м. Острог Анатолій Хеленюк. Також до ансамблю певний час увіходив Іван Ткачук, секретар Острозької міської ради

До проведення благодійного концерту також долучилася солістка – викладачка по класу вокалу Острозької ДШМ Оксана Скороход.

«Острозька дитяча школа мистецтв розвивається, дихає. Число учнів невпинно росте. Сьогодні в нас займається 459 дітей та понад 30 дорослих. Серед них чимало талановитих, які потребують фінансової підтримки з тих чи тих причин. От і виникла ідея провести благодійний захід, аби допомогти їм оплатити навчання, компенсувати витрати за участь у конкурсах чи навіть купити інструмент для занять удома», – пояснює потребу заходу Наталія Балаушко.

Під час аукціону
Під час аукціону

 

Крім добровільних внесків, присутні на заході змогли придбати картини зі зображенням Татарської вежі. Загалом за аукціон зібрали майже 14 тисяч гривень. Найціннішим лотом виявилася картина Наталії Балаушко (8 тис. грн.), яку придбав Олександр Корнійчук. На аукціоні також були виставлені роботи художників Віктора Архіпова, Руслана Ярмолка, Людмили Шевчук, Анни Онщенко, Ірини Горінової, Наталії Павловської. Торги провела Олеся Гощук.

У другій частині концертної програми гурт «Вечірня школа» представив увазі глядачів всесвітньовідомі композиції та українські народні пісні «Гуцулка Ксеня» і «Чом ти не прийшов». Неймовірні овації викликало виконання «Щедрика».

А завершився вечір піснею «Червона рута», для виконання якої на сцену також запросили Івана Ткачука. Зал охоче підспівав та аплодував стоячи.

Загалом за результатами благодійного концерту й аукціону зібрано понад 17 тис. грн., які використають для стипендій талановитим дітям Острозької ДШМ та інші навчальні потреби закладу.

Коментарі
19 Січня 2019, 01:37
Мега талановитого художника і чудового викладача ДШМ, пана Ярмолку звати Роман Олегович!
22 Січня 2019, 12:04
Дякую за прекрасний вечір! Ви чудові)
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024