Працівники Острозького центру зайнятості консультували в Корці

15 Січня 2019, 17:24
3700

Спеціалісти Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості провели консультацію в  Корецькому об’єднаному управлінні ПФУ Рівненської області.

Візит, який відбувся 11 січня, мав за мету надання комплексу соціальних послуг населенню у розв’язанні проблем запланованого масового вивільнення працівників через реорганізацію, – повідомляють на сторінці закладу в соцмережі. Важливість заходу полягає в знятті соціальної напруги в колективі та роз’ясненні правових питань працівникам, яких планують вивільнити, законодавства про зайнятість.

Під час зустрічі начальниця відділу активної підтримки безробітних Людмила Вус-Столярчук ознайомила присутніх із законодавством України з цього питання, роз’яснила різницю між фактичним вивільненням та просто звільненням. Крім того, пані Людмила ознайомила з правилами ефективного пошуку роботи, порядком реєстрації в службі зайнятості, про можливості професійної підготовки, перепідготовки чи підвищення кваліфікації за актуальними професіями на ринку праці, професійного навчання претендентів на працевлаштування під замовлення роботодавця, тощо.

З поміж іншого під час зустрічі йшлося про сервіс «Електронна черга реєстрації безробітних»,завдяки якому охочі можуть записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості для реєстрації або отримання консультації.

Начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Савич акцентувала увагу на банку актуальних вакансій, єдиному для всієї України, інформувала про стан ринку праці в районі та місті. Також розповіла про пошук роботи за допомогою інтернет-ресурсів Державної служби зайнятості.

Ця зустріч збільшила поінформованість вивільнюваних, не залишила людей наодинці з їхньою проблемою, переконала, що за допомогою служби зайнятості, активізуючи власні зусилля, можна реалізувати своє право на трудову діяльність.

Коментарі
17 Січня 2019, 16:16
Неточність, чи неуважність ? Насправді консультація проходила у не у Корці , а у м. Острог за адресою просп. Незалежності, буд. 9 .
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024