В Острозі відбулося районне свято коляди

11 Січня 2019, 19:56
Колектив СГПП «Розвазьке» 6032
Колектив СГПП «Розвазьке»

В Острозькому районному будинку культури біля прикрашених ялинок лунали святкові різдвяні піснеспіви.

Колективи Острожчини та чимало глядачів зібралися, щоб прославити новонародженого Ісуса, віншувати добро на новий 2019 рік і разом заколядувати в п'ятницю, 11 січня, на районному святі «Радуйся, земле!».

Розпочався захід із добре відомої колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю!», яку заспівала Анастасія Мосейчук, солістка клубу села Новомалин. Естафету віншування перейняв колектив СГПП «Розвазьке» (керівник – Віталій Хмарук), який виконав низку і колядок, і щедрівок.

Під час фестивалю присутніх своїми виступами потішили такі солісти: Дарина Киричок зі Стадників; Ольга Кривицька й Олена Шліхта з Болотківців; Максим Зінчук з Оженина;  Катерина Козак із Краєва; Вікторія Столярчук із  Грем’ячого; Тетяна Поліщук, Діана Казнодій та Іванна Філюк  із Плоского; Ольга Гончарук і Любов Климчук із Мощаниці. Надзвичайно ліричним був виступ Єви Муравської (Грем’яче), яка акомпонувала колядці на бандурі. Не оминули увагою цьогорічний фестиваль його традиційні учасниці Раїса Радчук і Галина Бардюк, які виконали колядку «Сумний святий вечір», у якій мовилося про сучасні події на сході України.

1
Єва Муравська
Єва Муравська

1
Раїса Радчук і Галина Бардюк
Раїса Радчук і Галина Бардюк

 

Славили Сина Божого також гурти колядників із будинків культури багатьох сіл Острожчини, як-от: Межиріча (керівник – Олег Тищук), Верхова (керівниця –Катерина Мартиновська), Бадівки, Краєва, Завизова, Хорова, Грозова, Курганів і Болотківців.

1
Тріо «Весняний цвіт» села Українка
Тріо «Весняний цвіт» села Українка

 

Наприкінці заходу пісню «Україна колядує» виконало тріо «Весняний цвіт» села Українка. Завершилося районне свято коляди виступом і віншуваннями Наталії Вегнер.

Нагадаємо: невдовзі фестиваль колядок відбудеться в Оженині, а наприкінці січня до Національного університету «Острозька академія» завітають колективи зі всієї України, щоб виконати різдвяні піснеспіви.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024