У центрі зайнятості провели семінар для звільнених від покарання та умовно засуджених

07 Січня 2019, 11:44
3060

В Острозькій міськрайонній філії центру зайнятості провели семінар для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку в Острозькому районному секторі пробації та не мають постійного місця роботи.

У заході взяли участь 26 осіб, зокрема 4 особи, яких засуджено до покарань не пов’язаних із позбавленням волі та звільнених із місць позбавлення (обмеження) волі, – повідомляють на сторінці Острозької міськрайонної філії Рівненського ОЦЗ.

За участю Андрія Штенька, начальника Острозького районного сектору з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області, присутніх проінформували про перспективи працевлаштування та стан місцевого ринку праці, ознайомили з основними послугами і можливостями служби зайнятості щодо професійного навчання, отримання ваучера, неформального навчання, участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Також  ознайомили з можливістю працевлаштування на актуальні вакансії міста та району, наголосили на юридичних аспектах офіційного працевлаштування.

Наприкінці семінару відбувся перегляд відеофільму про можливості навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

 

Довідково:

Суб’єкти пробації – це обвинувачені, стосовно яких орган пробації готує досудову доповідь; особи, засуджені до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено громадськими виправними роботами; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; звільнені від відбування покарання вагітні жінки і жінки, які мають дітей віком до трьох років; особи, засуджені до обмеження волі, яких направляють для відбування покарання до виправних центрів; особи, які відбувають обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їхнього звільнення.

Вищевказані особи належать до соціально незахищеної категорії. Після звільнення потребують насамперед матеріальної допомоги та допомоги в працевлаштуванні, тому Острозька міськрайонна філія спільно з Острозьким сектором філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області продовжуватиме взаємодіяти для відновлення соціального статусу повноправних членів суспільства, повернення їх до самостійного життя в суспільстві.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024