Оглянули професійно-технічну базу Острозького ВПУ

02 Січня 2019, 10:32
4406

Острозький міський голова Олександр Шикер і перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір оглянули професійно-технічну базу Острозького ВПУ «ДПТНЗ».

Також посадовці по спілкувалися з Олегом Петриляком, директором закладу.

«З кожним роком ринок праці та попит на сучасних фахівців свідчить про необхідність спеціалістів робітничих спеціальностей та у сфері обслуговування. Хоча вступна кампанія цього року говорить, що майже 80 % випускників шкіл намагаються вступити до ВНЗ і майже 20 % отримують професійну освіту. Проте, аналізуючи зміни, які відбуваються в області, ми точно розуміємо затребуваність у будівельниках, мулярах, слюсарях, швачках, кухарях та інших фахівцях з професійно-технічною освітою», – пояснює Віталій Ундір.

Натомість, відповідно до слів Олега Петриляка, цьогоріч навчальний заклад не зміг набрати на будівельну спеціальність вступників на місця ліцензованого обсягу.

Віталій Ундір та Олександр Шикер оглянули Острозьке ВПУ
Віталій Ундір та Олександр Шикер оглянули Острозьке ВПУ


 

«Лише задумайтеся, у час, коли в області активно будуються нові, ремонтуються вже існуючі об’єкти інфраструктури, не проведений набір на таку важливу й необхідну спеціальність! Ми не можемо собі й надалі таке дозволяти», – додає Віталій Олександрович.

За результатами зустрічі планують забезпечити енергоефективність ВПУ й осучаснити матеріально-технічну базу навчального закладу. 


Класна кімната закладу
Класна кімната закладу

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром