Плоске: триває будівництво амбулаторії

27 Грудня 2018, 14:10
6515

На Острожчині триває будівництво центру надання медичної допомоги.

Амбулаторію будують у селі Плоске  відповідно до Закону України «Про підвищення якості та доступності медичного обслуговування у сільській місцевості» 

У Плоскому будівництво медзакладу розгорнули «з нуля». Його зводять поряд зі старим ФАПом, щоб людям було зручно.

«Будівництво нової лікарської амбулаторії в Плоскому – це лише старт. Це початок якісних змін, які спільними зусиллями ми точно зможемо реалізувати. Хочу, щоб усі чітко розуміли, що зміни в сільській медицині не закінчаться на зведенні амбулаторії. Для якісного та мобільного функціонування кожного медзакладу передбачено придбати по автомобілю. До речі, тендери на їхню купівлю вже оголошені. Ще забезпечимо функціонування такого напрямку, як телеметрична медицина. Телемедицина передбачає, що лікар сільської амбулаторії зможе в режимі онлайн отримати консультацію в медичному закладі вторинного або третинного рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта», – каже перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, депутат Рівненської облради від Острожчини Віталій Ундір.

1

1

 

Також у межах проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» планують оновити амбулаторії  в Острозі, Сіянцях та Кутянці.

 

Читайте також:

Сільські амбулаторії забезпечать комп'ютерною технікою

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024