Шість комунальних закладів із міста «переїдуть» у села району

22 Грудня 2018, 20:52
4469

Шість комунальних закладів, насправді розташованих на території Острога, «переїдуть» до Острозького району. Це зокрема  КНП «Острозький районний центр ПМСД» , Острозька центральна районна лікарня, КЗ «Острозький районний будинок школяра», КЗ «Острозька централізована система публічно-шкільних бібліотек», КУ «Централізована бухгалтерія комунальних закладів освіти», КЗ «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

За внесення змін у статути зазначених комунальних закладів, а фактично за зміну юридичних адрес, проголосували депутати Острозького районної ради в суботу, 22 грудня.

Натомість у п’ятницю, 21 грудня, депутати Острозької міської ради проголосували за те, аби звернутися до низки посадовців і не вносити цих змін.

«Через перереєстрацію районних об'єктів оподаткування з міста в район без фактичної зміни місця перебування закладів місто недоотримає, за попередніми оцінками, 3,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (ПДФО)», – повідомила на засіданні міськради Ольга Логвін.

Однак Богдан Турович, голова Острозької РДА, наполягає, що це – районні заклади, які обслуговують жителів Острожчини й переважна більшість працівників там також із району. Крім того, – каже Богдан Михайлович, – уже два роки поспіль заклади, які фінансують із районного бюджету, мають проблеми з виплатою заробітної плати. Отож, кошти, які віднині будуть надходити до районного бюджету, спрямують на сплату заборгованості зі заробітної плати й інших виплат для найманих працівників названих закладів.

Таким чином, у збалансованому й затвердженому 21 грудня міському бюджеті Острога на наступний рік утворилася «дірка», а казна Острожчини 2019 року отримає додаткові надходження.

«Вищевказані дії призведуть до значних втрат і розбалансування бюджету міста Острога, знівелюють саму суть ПДФО як основного інструменту забезпечення повноцінного функціонування всіх складників процесу життєдіяльності громади. Водночас, сам факт такого протистояння між громадами міста і району значно ускладнює подальший хід процесу створення об'єднаної територіальної громади та напрацювання шляхів зближення і консолідації», – ідеться у зверненні міських депутатів.

Звернення, повний текст якого доступний на сайті міськради, все ж буде спрямоване до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради України, Державної фіскальній службі, очільників Рівненської обласної ради і Рівненської обласної державної адміністрації.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024