Острог: Миколай приніс подарунки учням школи-інтернату

20 Грудня 2018, 18:40
6624

До вихованців комунального закладу «Острозька спеціальна загальноосвітня школа інтернат № 2 І–ІІ ступенів» Рівненської облради завітав Святий Миколай і залишив чимало дарунків.

Традиційне для школи свято, на яке було запрошено чимало високопосадовців, відбулося в середу, 19 грудня.

На початку увазі присутніх запропонували невелику лялькову виставу про школу, у якій навчаються різних капостей чортенята. За допомогою ляльок діти познайомили гостей із добрим чортиком Тринадцятим, який і допомагав проводити свято. Переглядаючи звіти до небесної канцелярії, Тринадцятий розказав, які чемні діти закладу. Розповідь супроводжували світлини з різних заходів школи-інтернату.

Чортик Тринадцятий збирає бажання дітей
Чортик Тринадцятий збирає бажання дітей

 

Розпочалася концертна програма з вірша Л. Горової «Донечка і Сонечко», який прочитала вчителька Юлія Довга зі своєю вихованкою. Згодом молодші школярі виконали музичну композицію, а учасники музично-танцювального ансамблю «Водограй» потішили українським таночком. Піснею «Боже великий, єдиний» присутні вшанували загиблих на російсько-українській війні. Крім того, звучали й інші мелодії та кружляли таночки.

Музична композиція від малюків
Музична композиція від малюків

1
Квітковий танець
Квітковий танець


 

Чортик Тринадцятий, який упродовж свята збирав бажання дітей, надіслав Святому Миколаєві чарівний конверт із їхніми проханнями. Відразу ж після цього на мультимедійному екрані з’явився улюбленець малюків. Миколай розповів, що уважно прочитав усі прохання й відрядив до комунального закладу своїх посланців на землі – друзів і меценатів школи. На сцені почали з’являтися великі подарунки, а директорка Галина Бернацька закликала вихованців подякувати за гостинці.

Гості свята
Гості свята

 

Пані Галина похвалила артистів і педагогів та представила гостей. На святі присутніми були депутати обласної ради, перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Віталій Ундір, заступник голови РОДА Олександр Корнійчук, заступниця Острозького міського голови Оксана Ситницька, начальник головного управління Національної поліції України в Рівненській області Валерій Самчук, його заступник Людвіг Файт, начальник Острозького відділу ГУ НПУ Едуард Холод, його заступниця Тетяна Гульчук. Відвідали свято також заступниця директора, начальниця відділу активної підтримки безробітних Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості Людмила Вус-Столярчук, начальниця відділу взаємодії з роботодавцями цієї ж установи Тетяна Савич, а також друзі школи Ігор Шпорталюк і Наталія Швед.

Насамперед до слова запросили Віталія Ундіра, який поділився спогадами про новоріччя зі свого дитинства у цьому закладі. Віталій Олександрович також відзначив, наскільки за ці роки змінилася школа.

побажання виголошує Віталій Ундір
побажання виголошує Віталій Ундір

 

«Країна змінюється – і не побачити цих змін неможливо. Отож, змінюється школа, ми рухаємося вперед. Я хочу побажати насамперед вам, дітки, міцного здоров’я, Божого благословення і виховання справжніми українцями», – сказав посадовець.

Як подарунок Віталій Ундір пообіцяв посприяти зведенню спортивного майданчика на території школи.

«Ви сьогодні зробили дуже тепле свято, яке не може не розчулити – від запрошень до сьогоднішнього дійства, сповненого любові», – зауважив Олександр Корнійчук.

Він також висловив свої побажання та підтвердив, що спільно з Віталієм Ундіром дбатимуть про спортмайданчик.

Полісмени, які завітали на свято, відзначали, що вихованці закладу дуже добрі та чемні, бажали бути ще більш слухняними, більш щасливими, більш веселими.

Вітання від поліцейських
Вітання від поліцейських

 

Оксана Ситницька наголосила, що для дорослих, присутніх у залі, Миколай приніс гостинці не під подушку, а подарував це свято, переказала вітання від Олександра Шикера, Острозького міського голови та передала подарунки.

Усі візитери привезли для учнів і працівників Острозької спеціальної загальноосвітньої школи інтернат № 2 І–ІІ ступенів подарунки – солодощі, канцелярське і спортивне приладдя, обладнання для навчальних класів.

Навзаєм гості отримали від малюків символічні подарунки – прикрашені новорічні деревця, які добрий чортик начарував із різочок.

Завершилося свято спільним виконанням пісні «Ой хто, хто Миколая любить».

Допомагав Миколаєві Ангелик
Допомагав Миколаєві Ангелик

 

Після заходу посадовці також оглянули новий освітній простір школи, зокрема класні кімнати для першокласників, та відзначили високий рівень організації навчальної діяльності.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024