У Острозькій академії говоритимуть про плагіат

18 Грудня 2018, 09:25
2825

У Національному університеті «Острозька академія» студенти-четвертокурсники дискутуватимуть про явище плагіату у медіа.

Захід відбудеться у вівторок, 18 грудня, у прес-залі університтету. Початок 0 13:55.

Обговорення саме цієї тему було спровоковане подіями, які відбулись у жовтні. Тоді українську медійну спільноту сколихнув скандал, пов’язаний із виявленням плагіату в авторських матеріалах редактора журналу Vogue UA Ольги Сушко.

За повідомленням сайту «ТСН» про плагіат Ольги Сушко вперше написали на українському Telegram-каналі «Киёв Фэшн Лавэз», який пише про моду. Його автори стверджували, що колонка Сушко у номері Vogue Ukraine за червень майже на сто відсотків схожа на колонку російської журналістки Шахрі Амірханової, яка була написана для видання Harper's Bazaar 12 років тому.Згодом також було знайдено ще дев'ять текстів Ольги Сушко, які так чи інакше були запозичені у російських журналістів. ТОВ «Медіа Група Україна», до складу якої входить редакція Vogue UA усунула Ольгу Сушко від виконання обов'язків редактору журналу.

Цей прикрий випадок породив масштабну дискусію в медійному середовищі довкола явища плагіату та гострайтерства (написання матеріалів на замовлення).
Про цю проблему та явища плагіату, а також новий термін гострайтерство і вирішили подискутувати й студенти-четвертокурсники у межах курсу «Комунікаційні технології».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром