У Луцьку Віталій Голубєв розповів, як журналістам заробляти гроші

16 Грудня 2018, 14:54
4708

Журналісти-практики, студенти, експерти та інші зацікавленні зібралися на West Media Forum, аби обговорити тему «Медіа-ніші: як редакціям здобувати довіру, популярність, гроші».

Захід відбувся в суботу, 15 грудня, у Луцьку.

З-поміж інших досвід фахівців переймали журналісти міської газети «Замкова гора», порталу Район.Острог, позаштатні дописувачі, студенти НаУОА. Серед доповідачів – Остап Дроздов, Тетяна Пушнова, Наталія Пахайчук, Андрій Маштаков, Тетяна Микитенко та інші.

Про фуд-журналістику на форумі розповів Сергій Штурхецький, журналіст, міжнародний медіа-експерт, викладач НаУОА. Головний редактор Видавничого дому «ОГО», викладач НаУОА, Віталій Голубєв виголосив доповідь «Заробляють усі: чому про монетизацію мають думати і журналісти».

Оскільки, на думку Віталія Юрійовича, у сучасній середньостатистичній локальній приватній редакції грошей від реклами не вистачає, щоб покрити всі потреби для створення якісного контенту, ділимося з вами ТОП-5 думок Віталія Голубєва про заробляння грошей.

  1. У  сучасних редакціях більше шансу на роботу має не та людина, яка вміє добре писати, а та, яка, крім іншого, уміє домовлятися.
  2. Кажуть: важливо бути не просто хорошим журналістом, а журналістом, якого знають. Я б додав, що важливо бути не просто журналістом, якого знають,  а журналістом, який сам знає багатьох людей.
  3. Журналісти часто володіють тією інформацією, яка недоступна по інший бік редакції, де, прийнято вважати, заробляють гроші.
  4. Хороший журналіст, який є вдалим комунікатором, – це не тільки стаття витрат, а й джерело доходів.
  5. Найкраще, що може навчитися журналіст, обходитися без редакції, тобто бути самодостатнім.

Крім того, ішлося про ефективне планування часу, використання інформації і формування персональної бази контактів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024