Старшокласникам Острога розповіли про особливості ЗНО-2019

13 Грудня 2018, 12:03
Людмила Кухарук 3290
Людмила Кухарук

Фахівці відділу освіти виконкому Острозької міської ради розповіли старшокласникам, їхнім батькам і педагогам про особливості проведення ЗНО-2019.

Зустріч зі зацікавленими відбулася у вівторок, 11 грудня, на базі Острозької ЗОШ №1.

Розпочала спілкування Людмила Кухарук, начальниця відділу освіти, яка наголосила, що ще у вересні розпочалася кампанія щодо організації зовнішнього незалежного оцінюванню (ЗНО) 2019 року, та повідомила, що зустрічі буде присвячена рисам, які відрізнятимуть цьогорічне тестування від попередніх.

Детальніше про особливості ЗНО-2019 розповіла методистка методичного кабінету, відповідальна за проведення ЗНО в Острозі Ірина Юрчук. Насамперед Ірина Леонідівна поінформувала про нормативно-правову базу, відповідно до якої буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання та основні дати складання тестів. Ішлося також про змінені терміни реєстрації на ЗНО. Цьогоріч вона триватиме з 5 лютого по 25 березня. Порівняно з минулим роком термін реєстрації скорочений на два тижні.

Як зауважила Ірина Юрчук, відповідно до Наказу МОН «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань прийому на навчання до закладів вищої освіти» від 11.10.2018 року №1096, для вступу до ЗВО чинними будуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 і 2019 років (крім іноземної мови, сертифікат якої повинен датуватися 2018 чи 2019 р.).

 З-поміж головних порад, які дали десяти- й одинадцятикласникам, це скласти пробне ЗНО та пройти тестування минулих років на сайті УЦОЯО, аби оцінити складність завдань.

«Пробне ЗНО дасть можливість ознайомитися зі структурою самого тестування, налаштуватися психологічно та зрозуміти, як треба розподіляти свій час», – уважає Ірина Леонідівна.

Методистка методичного кабінету, відповідальна за проведення ЗНО в Острозі Ірина Юрчук
Методистка методичного кабінету, відповідальна за проведення ЗНО в Острозі Ірина Юрчук

 

За допомогою мультимедійної презентації присутні змогли дізнатися, де можна знайти найбільш актуальну інформацію про ЗНО-2019 та випробувати власні сили.

«Зважаючи на аналіз ЗНО багатьох років, я переконана, що все буде добре. Результати в Острозі завжди гарні, тому що вас готують досвідчені вчителі, бо ви наполегливі й ерудовані. Зосередьте свої сили й знання, аби стати студентами омріяних закладів», – підсумувала Людмила Кухарук.

Як передбачають у міському відділі освіти, усі сесії ЗНО будуть завершені в двадцятих числах червня, а випускний вечір в Острозі відбудеться 29 червня 2019 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024