Студенти Острозької академії готові принципово боротися з корупцією

13 Грудня 2018, 13:46
2777

Студентам Острозької академії розповіли, як протидіяти корупції в освіті. У середу, 12 грудня, під час відзначення Всеукраїнського тижня права кандидат юридичних наук, доцент Олег Герасимчук прочитав лекцію «Профілактика корупції».

Насамперед лектор звернув увагу на індекс сприйняття корупції у світі в 2015 і 2017 роках, у якому Україна посідає 130 місце. Згодом Олег Павлович прокоментував антикорупційне законодавство України та його ключові поняття: корупція, неправомірна вигода, подарунок тощо.

«Викладач, який ставить оцінку на екзамені, стає службовою особою, оскільки він виконує адміністративно-розпорядчу функцію», – пояснює Олег Герасимчук.

Усі присутні на лекції пройшли інтерактивне опитування, результати якого засвідчили, що найбільш корумпованою сферою життя в Україні  є судова система, державний апарат загалом і правоохоронні органи. Така статистика відповідає загальній тенденції в Україні, яку презентував лектор.

Результати опитування про найкорумпованішу сферу життя
Результати опитування про найкорумпованішу сферу життя

 

Окрім того, майже 90% присутніх відповіли, що готові принципово не давати хабарі, а досягати реалізації своїх прав лише законним шляхом.

Після виступу всі охочі могли поставити питання лекторові. Студентів цікавило, як боротися з корупцією в журналістиці, чи будуть корупцією дешеві щоденні подарунки та презенти через підставних осіб тощо.

Лекція засвідчила, що студентство Острозької академії готове й надалі жити без корупції.   

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром