Представили орган, який зможе впливати на молодіжну політику міста

08 Грудня 2018, 10:29
3713

В Острозі триває процес створення молодіжної ради – консультативно-дорадчого органу Острозької міськради.  Рішення про її заснування ухвалили 30 листопада на черговій 54-й сесії Острозької міської ради сьомого скликання. 

Про функції та призначення молодіжної ради йшлося під час презентації, яка відбулася в четвер, 6 грудня, у НаУОА.

Як розповіли Надія Симоненко і  Олександра Фомін, представниці ініціативної групи зі створення Молодіжної ради Острога, це – консультативно-дорадчий представницький орган при Острозькій міській раді із питань молодіжної політики, який покликаний сприяти взаємодії виконавчої влади та молоді міста. З-поміж основних завдань молодіжної ради – співпраця молоді з міською радою, створення системи молодіжного самоврядування в місті, реалізація проектів, цікавих для учнів та студентів.

Молодіжна рада Острога складатиметься з 15 осіб від 14 до 35 років – по п’ятеро представників НаУОА, громадських організацій міста та учнівської молоді. Персональний склад молодіжної ради затверджуватиме виконком Острозької міськради за поданням відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.

Олександра Фомін і Надія Симоненко - представниці ініціативної групи зі створення Молодіжної ради
Олександра Фомін і Надія Симоненко - представниці ініціативної групи зі створення Молодіжної ради

 

«У Молодіжній раді кожен має можливість проявити себе, реалізувати свою ідею реорганізації не тільки міста, а й змінити щось на загальнодержавному рівні завдяки всеукраїнським і закордонним грантам», – каже Олександра Фомін.

Як приклад успішного функціювання такого дорадчого органу ініціативна група називає Луцьк і Тернопіль.

На презентацію Молодіжної ради завітали активісти міста й університету
На презентацію Молодіжної ради завітали активісти міста й університету

 

Упродовж грудня 2018 року відбудуться перші установчі збори Молодіжної ради Острога, на яких ітиметься про склад ради та вектори її майбутньої роботи.

Додаткові інформацію про Молодіжну раду Острога можна довідатися на її сторінці в мережі Фейсбук.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024