До Дня Збройних сил в Острозі виступили відомі артисти

07 Грудня 2018, 18:23
5378

На сцені студентського клубу Національного університету «Острозька академія» відбувся благодійний концерт, участь у якому взяли акордеоніст-віртуоз Юрій Дякунчак, заслужена артистка України Божена Дар, учасник і переможець «Голосу країни» та «Битви хорів», володар першої премії вокалістів у Лондоні під патронатом Королівського дому Ростислав Кушина.

Святковий захід, на який завітали вихованці Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, воїни АТО з Острога та Острожчини, батьки загиблих героїв,  студенти НаУОА й охочі містяни відбувся в четвер, 6 грудня.

Насамперед до присутніх звернувся голова Острозької РДА Богдан Турович, який переказав вітання від голови РОДА Олексія Муляренка та поздоровив зі святом.

«Усі соціологи говорять про одне: найбільший рівень довіри сьогодні має армія. Та, яка ще чотири роки тому була зруйнованою. На жаль, нас об’єднала зовнішня агресія, втрати і прагнення створити сильну могутню армію, яка дасть відсіч будь-якому ворогу. Сьогодні ми згадуємо всіх тих, хто захищає наш спокій на східному кордоні, тих хлопців, які ціною власного життя зупинили ворога, тих волонтерів, які надавали всебічну підтримку… Приємно бачити в залі юнаків, які вже зараз свідомо обрали шлях захисників. Вони – наше майбутнє, за яке не соромно», – підкреслив Богдан Турович.

Також із вітальними словами вийшли на сцену гості з Гощанщини: Юрій Ковальчук, голова Гощанської РДА, та Анатолій Цідилко, начальник Гощанського відділу поліції.

До уваги присутніх запропонували фільм про організатора концерту – громадську організацію  «Золоті леви Чорної сотні» та розповіли про вектори роботи цієї ГО.

Опісля офіційної частини свята залунала музика і на сцену зі свічкою в руках піднявся Ростислав Кушина. Першою співак виконав пісню «Ave Maria», якою, як каже, зазвичай починає такі заходи, адже це молитва за всіх, хто загинув, за тих, хто зараз у полоні.

«Я хочу побажати, щоби всі поверталися живими, а в нашій державі був мир», – сказав Ростислав.

Ростислав Кушина неодноразово спускався в зал
Ростислав Кушина неодноразово спускався в зал

Акордеоніст-віртуоз Юрій Дякунчак
Акордеоніст-віртуоз Юрій Дякунчак

 

Під час концертної програми з уст артистів звучали пісні, присвячені військовим, волонтерам та Україні загалом. Після завершення композицій у залі не раз лунали вигуки «Слава Україні!».

Наприкінці святкового концерту артисти спустилися в зал і разом із глядачами виконали три відомі шлягери («Червону руту», «Водограй» і «Пісня буде поміж нас»).

Завершальна частина концерту
Завершальна частина концерту

1
Божена Дар співає з ліцеїстами
Божена Дар співає з ліцеїстами

Ростислав Кушина співає з глядачами
Ростислав Кушина співає з глядачами

 

Глядачі дякували артистам бурхливими оплесками та вигуками «Браво!». На біс співаки виконали Гімн України, який разом із ними, стоячи, співали всі присутні.

1
На біс - Гімн України
На біс - Гімн України

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024