На зарплатню техпрацівникам Острожчини виділи 17 мільйонів

05 Грудня 2018, 11:57
1462

На Рівненщину надішли кошти для оплати роботи техпрацівників.

Рівненська область отримає з державного бюджету на наступний рік 609,3 мільйона гривень додаткової дотації на «здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я». Про це повідомляє «Рівне Вечірнє». Йдеться про кошти, які спрямують на зарплати для технічних працівників. Сума на 10%, тобто на 60 млн грн, менша, аніж була у цьому році.

З неї 38% буде спрямовано на обласний бюджет і утримання обласних комунальних закладів, решта, а це 377 мільйонів гривень, передбачена для районних бюджетів та бюджетів ОТГ.

За розподілом дотації з держбюджету понад 17 мільйонів виділили на зарплатню для техпрацівників Острозького району.

За словами заступниці директора обласного департаменту фінансів Ліліани Слігоцької, дотація між районами розподілена відповідно до кількох показників, зокрема індексу відносної податкоспроможності місцевих бюджетів та їхнього фінансового забезпечення, а також відповідно до мережі навчальних закладів.

За словами пані Слігоцької, 30% від дотації розподілено відповідно до чисельності населення у районах та ОТГ, 50% – залежно від кількості учнів, а 20% - пропорційно до обсягу затверджених видатків на оплату комунальних послуг закладів охорони здоров’я.

Хоча депутатка Людмила Мариніна на комісії зазначила, що обласний департамент фінансів розподілив кошти між районами несправедливо, не врахувавши показник щодо кількості населення та кількості учнів.

Пані Мариніну підтримав і костопільський депутат Руслан Потапчук. За їхнім проханням бюджетна комісія наполягла, щоб обласний департамент фінансів ще раз взявся за перерозподілів коштів і змінив розрахунки до сесії облради 7 грудня.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024