Свята й дати 3 грудня: Міжнародний день дизайнерів та аніматорів

03 Грудня 2018, 08:31
6205

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні понеділок, 3 грудня, починається новий робочий тиждень.

Якщо ви не готові ризикнути заради незвичайного, вам доведеться задовольнятися повсякденністю. Нехай у вашому житті буде місце для ризику, який приведе до успіху! Гарного дня та позитивного настрою!

3 грудня День ангела відзначають Авраам, Азат, Анатолій, Ганна, Богута, Григорій, Дасій, Діодор, Євстафій, Іван, Йосип, Іпатій, Ісаакій, Ісидор, Мама, Ніна, НДРС, Прокл, Саверіо, Сасон, Симеон, Татона, Фекла, Феоктист , Феспесій.

Світова спільнота цього дня відзначає Всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів). Це неофіційне професійне свято, яке традиційно відзначають комп'ютерні графіки та дизайнери всього світу. Ідея його проведення належить компанія Alias. Дата цього свята була обрана невипадково — вона єдина в році починається зі знакового поєднання символів: 3D.

Також нині Міжнародний день людей з інвалідністю – міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня

У церкві 3 грудня вшановують пам'ять святого Прокла, який жив приблизно в V столітті і служив єпископом в Константинополі. Богослов'я він навчався у самого Іоанна Златоуста. Отримав досить хороший обсяг знань Святого Письма, а також опанував ораторське мистецтво, що і дозволило йому проповідувати християнство. Відомо, що саме Прокл став свідком явища апостола Павла Іоанну. Уже після його смерті  Прокл займає пост єпископа. У цьому сані він активно проповідував, усіляко викриваючи єресь і язичництво. Крім цього, Прокл дбав про знедолених і прославився численними чудесами. У період патріаршества Прокла стався руйнівний землетрус, і місцеві жителі разомі з Проклом вийшли на вулицю, щоб политися. Під час молитви маленький хлопчик був підняти на небо, після чого повернувся цілим і неушкодженим, розповівши, що чув спів ангелів. Слова хлопчика повторили люди - і землетрусу більше не відбувалося. Після цього багато хто звернувся до віри.

Народні прикмети на 3 грудня

  1. Якщо сніг у цей день піде, то 3 червня буде дощова погода
  2. Снігур співає 3 грудня, а сорока під стріху ховається - скоро буде хуртовина
  3. Тетерів сидить на верхівці дерева - буде сонячна і тепла погода
  4. Сильний сніг пішов рано вранці - удень ​​буде ясно і сонячно
  5. Поліна тріщать в печі 3 грудня - буде морозний день
  6. Перисті хмари довгою смугою зігнулися - буде заметіль
  7. Вночі і рано вранці 3 грудня йде сильний сніг при слабкому вітрі - буде ясна погода

Цей день в історії:

  • 1879 — Томас Едісон вперше публічно продемонстрував роботу лампи розжарювання (з вугільною ниткою, поміщеною в вакуумну скляну колбу), яка могла безперервно горіти протягом 4 годин.
  • 1910 — У Парижі продемонстрували першу неонову лампу (винахідник — французький фізик Жорж Клод).
  • 1918 — Тимчасовий Робітничо-Селянський Уряд України, наслідуючи Раду народних комісарів РСФРР, ухвалив декрет про створення Всеукраїнської надзвичайної комісії у справах боротьби з контрреволюцією, спекуляцією, саботажем і посадовими злочинами (ВУЧК).
  • 1932 — Постановою Ради Народних Комісарів УСРР заборонено торгівлю м'ясом і худобою в областях України, які ухиляються від виконання плану заготівлі м'яса. Постанова стала однією з причин Голодомору 1933року.
  • 1959 — У Ленінграді здали в експлуатацію перший у світі атомний криголам «Ленін».
  • 1967 — Південноафриканський хірург Крістіан Барнард здійснив у Кейптауні першу у світі успішну трансплантацію серця.
  • 1976 — У Києві зданий в експлуатацію Північний міст через Дніпро.
  • 1984 — Сталась одна з найбільших в історії промислових катастроф — внаслідок витоку отруйного газу на хімічному комбінаті в м. Бхопал (Індія) загинуло понад 2000 осіб, а 20 тисяч — втратили зір.
  • 1991 — Реагуючи на результати Всеукраїнського референдуму 1 грудня, президент СРСР Михайло Горбачов у своєму телевиступі заявив: «Країна в небезпеці, Вітчизна в небезпеці».
  • 1991 — незалежність України визнала Угорська Республіка, посольство Угорщини у Києві стало першим посольством іноземної держави в Україні.
  • 1992 — Генеральна Асамблея ООН проголосила цей день Міжнародним днем інвалідів.
  • 2004 — Верховний Суд України ухвалив рішення, згідно з яким результати виборів Президента України 21 листопада 2004 року були сфальсифіковані (дії Центральної виборчої комісії визнано незаконними, а протокол ЦВК — недійсним).
  • 2010 — вночі міліція та спецпідрозділ «Беркут» силоміць демонтували наметове містечко протестувальників проти нового Податкового кодексу України на майдані Незалежності в Києві.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024