Острозькі поліцейські розповідали пенсіонерам, як вберегтись від злодіїв

30 Листопада 2018, 12:00
2749

Дільничні офіцери поліції сектору превенції Острозького відділу поліції вчергове провели профілактичну роботу щодо недопущення злочинних посягань відносно осіб похилого віку.

Про це йдеться на сайті Острозького відділу поліції ГУНП.

На жаль, скоєння злочинів проти літніх людей явище досить поширене. Саме тому, одним із завдань дільничних офіцерів є протидія злочинам, скоєним саме проти даної категорії громадян.

Як показує статистика, інколи пенсіонери забувають зачинити вхідні двері будинків, що дає можливість зловмисникам безперешкодно потрапляти до їхніх осель, запрошують у гості малознайомих людей, відчиняють двері, не поцікавившись, хто саме до них завітав.

У зв’язку з цим, працівники поліції відвідали літніх людей району та розповіли про ті заходи безпеки, які слід вживати, щоб не стати жертвою шахраїв.

Дільничні офіцери звертались до громадян з проханням бути пильними та обачливими. Не слід впускати до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, назвались вони соціальними чи медичними працівниками або працівниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій. Слід пам`ятати, що злодії можуть завітати під будь-яким приводом з метою оглянути житло та за можливості щось викрасти або ж просто виманити гроші.

Для того, щоб літні люди мали можливість отримати у разі необхідності термінову допомогу, були роздані візитні картки, в яких вказані графіки прийому громадян і контактні телефони кожного дільничного.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром