Письменники Острожчини присвятили зустріч героям Небесної Сотні та жертвам Голодомору

26 Листопада 2018, 12:35
2944

Письменники Острожчини віддали шану героям Небесної Сотні та безневинним жертвам Голодомору.

У неділю, 25 листопада, відбулося засідання Острозького міськрайонного літературного об’єднання імені Івана Маєвського, присвячене Дню Гідності і Свободи та Дню пам’яті жертв Голодоморів. Участь у зустрічі взяли члени літоб’єднання. До засідання вперше долучилася Катерина Випирайло, одинадцятикласниця з Оженина.

Традиційно розпочали з читання віршів із книги «Революція Гідності. Війна». Зокрема присутні прослухали поезію Ірини Баковецької, голови рівненської обласної організації НСПУ. Пригадували події 1932–1933 років та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

 Пізніше Олесь Ундір розповів про життєвий і творчий шлях поета Віктора Романюка, уродженця села Завизів, почесного члена літоб’єднання, якому днями виповнилося 80 років, та зачитав його твори. Також Олесь Олексійович привітав Юрія Матвійчука з урученням посвідчення члена Національної спілки письменників України.

Вітання Юрієві Матвійчукові
Вітання Юрієві Матвійчукові

 

Присутні читали та аналізували вірші, а насамкінець обговорили можливість видання альманаху Острозького міськрайонного літературного об’єднання імені Івана Маєвського.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024