В Острозі поліцейські затримали зловмисників, які вимагали викуп за викраденого чоловіка

23 Листопада 2018, 15:10
Місце, де утримували викраденого чоловіка 10347
Місце, де утримували викраденого чоловіка

Працівники управління стратегічних розслідувань ГУНП спільно з оперативниками обласної поліції та Острозького відділу затримали двох осіб, які викрали чоловіка і взамін за його життя вимагали викуп.

Злочинцями виявилися двоє місцевих жителів, яких затримали у четвер, 22 листопада. Обом повідомили про підозру та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцейським вдалося встановити, що пізно ввечері 21 листопада 38-річний житель Острога, власник автомобіля «Toyota Avensis», через незапланований відпочинок попросив знайомого завезти його додому.

Близько 23 години між селами Розваж і Хорів водій зупинився нібито з власних потреб. У цей момент 38-річного острожанина з автомобіля витягли та почали бити двоє невідомих у балаклавах. Чоловіка кинули в багажник та завезли у гараж недобудови в Острозі, де цілу ніч утримували та продовжували завдавати тілесних ушкоджень.

3
Зловмисники напали в балаклавах
Зловмисники напали в балаклавах

Місце, де утримували викраденого чоловіка
Місце, де утримували викраденого чоловіка


Зловмисники вимагали від потерпілого викуп за збереження життя у сумі 5 тисяч доларів США.

Телефоном знесилений чоловік звернувся за допомогою до свого товариша, який за кілька годин зібрав необхідну суму та передав її в обумовленому місці зловмисникам. Крім цього, вони примусили переписати на одного із них ще й авто потерпілого.

Авто потерпілого, яке привласнили злочинці
Авто потерпілого, яке привласнили злочинці

 

Отримавши бажане, заручника відпустили. Його госпіталізували до лікарні із тяжкою травмою голови, переломами ребер, численними забоями та ранами тіла.

У результаті проведених першопочаткових слідчих дій та розшукових заходів поліцейські управління стратегічних розслідувань ГУНП у Рівненській області спільно з працівниками обласної кримінальної поліції та Острозького відділу викрили та затримали осіб, причетних до злочинів.

Ними виявилися 29- та 41-річні місцеві жителі. Молодший із них і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за аналогічний злочин у 2015 році.

Обох затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 189, частиною 2 статті 146 та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (вимагання, незаконне позбавлення волі та незаконне заволодіння транспортним засобом).

Транспортний засіб «Toyota Avensis» поліцейські виявили та вилучили за місцем проживання одного із підозрюваних.

Вирішують питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відносно знайомого водія потерпілого слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Коментарі
23 Листопада 2018, 17:37
Які прізвища зловмисників?
24 Листопада 2018, 11:19
А чим "потерпілий"заробляв ті гроші? Я думаю багато хто знає! Так що Бог все бачить!
24 Листопада 2018, 19:36
Розбиратися чим він заробляє справа відповідних органів. А знущання це вже дії якихось нелюдів.
25 Листопада 2018, 01:54
А ями він заробляв?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024