До річниці Голодомору облаштували інтерактивну аудиторію

23 Листопада 2018, 12:58
6075

Для відзначення 85-ї річниці Голодомору для студентів облаштували інтерактивну аудиторію.

У четвер, 22 листопада, у Національному університеті «Острозька академія» упродовж дня діяла інтерактивна аудиторія. У ній функціювали тематична інсталяція, виставка книг і добірка публіцистичних матеріалів про Голодомор, демонстрували відеоролики. Увазі присутніх пропонували фільми «Гіркі жнива», «Поводир», «Жовтий князь» (за твором Василя Барки), «Голод 33» та ін.

«Ми хотіли, щоб тема Голодомору була для вас неформальною, а емоційною. Той жах, який свого часу відбувся, колосально вплинув на генофонд, культурно-історичний контекст. Тому ми не можемо говорити про ці події формально тільки тому, що річниця. Щоб наблизити цю тему до вас, ми підготували виставку з кількох блоків – книг із фондів університету, ретроспективних матеріалів зі статистичними даними й датами, інсталяцію. Нам важливо наголосити: про деякі події в історії не можна забувати», – пояснила задум інтерактивної аудиторії Анастасія Хеленюк, директорка Музею історії НаУОА.

Добірка книг про Голодомор
Добірка книг про Голодомор

Предаставлені матеріали зацікавили не тільки студентів, а й викладачів
Предаставлені матеріали зацікавили не тільки студентів, а й викладачів

 

Руслана Каламаж, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА, повідомила відвідувачам інтерактивної аудиторії про те, що Острозька академія робить для поширення інформації про Голодомор. Зокрема йшлося про художні твори (роман У. Самчука «Марія», до речі, його безкоштовно поширювали в школах регіону; книгу діаспорної авторки Олени Звичайної «Миргородський ярмарок» – доступна онлайн на ресурсі вишу LitPro), що розповідають про Голодомор, перевидані в університеті.

Руслана Каламаж
Руслана Каламаж

 

Старший викладач кафедри журналістики Олексій Костюченко окремо розповів про бібліотеку газети «День», зокрема книги Джеймса Мейса на тематику Голодомору, представлені на виставці.

«Ми вас формуємо як національну еліту. Незалежно від того, якої ви будете спеціальності, ви повинні знати свою історію, своє родове коріння, розуміти причини того, що було, аби формувати власну ідентичність. Наше завдання – привернути вашу увагу і до загальнонаціональної історії, і до літопису вашого роду», – підкреслила Руслана Каламаж.

Олексій Костюченко розповідає про бібліотеку газети «День»
Олексій Костюченко розповідає про бібліотеку газети «День»

 

Упродовж дня інтерактивну аудиторію відвідали більшість викладачів, студентів, а також охочі містяни.

Тематична добірка преси
Тематична добірка преси

Тематична інсталяція в інтерактивній аудиторії
Тематична інсталяція в інтерактивній аудиторії

 

У суботу, 24 листопада, відбудеться загальноміська акцію вшанування жерт Голодоморів.

 

Читайте також наш архів:

Острожани вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років

Школярі Грем'ячого вшанували пам'ять жертв Голодомору

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром