В Острозі вшанували п’яту річницю початку Революції Гідності

22 Листопада 2018, 10:15
3620

В Острозькому районному будинку культури відбувся урочистий захід, присвячений річниці Революції Гідності.

Літературно-музичну композицію «Майдан у серці українців» провели в середу, 21 листопада. Захід зібрав у залі острожан різного віку.

На початку вечора ведуча Анна Герасимчук наголосила, що 21 листопада – пам’ятний день водночас двох революції: Помаранчевої та Євромайдану, що перетік у Революцію Гідності.

«Ці події об’єднали нас. Об’єднали народ і допомогли усвідомити, що ми гідні бути вільними, жити, працювати і виховувати  дітей у вільній, незалежній, європейській державі», – каже дівчина.

Зал дружно виконав Гімн України, під звуки якого вершилися історичні події на Майдані.

Ведуча коротко нагадала про те, як розвивалися події восени 2013 – узимку 2014 років у Києві та Україні загалом.

Опісля увазі глядачів запропонували відео на пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпис Трубецкой», що стала чи не головним символом Революції Гідності. Юлія Галапач, студентка НаУОА, прочитала отця Петра Жука про події в Києві. Учениці Острозького НВК «Школа І – ІІІ ст. - гімназія» Валерія Зламан, Анна Кримінська, Єва Білошкурська, Анна Лавренюк (керівник – Наталія Ярмолович) виконали музичну композицію «Не будь байдужим».

Елементи відео до Дня Гідності та Свободи
Елементи відео до Дня Гідності та Свободи

Юлія Галапач
Юлія Галапач

Вокальний номер від гімназисток
Вокальний номер від гімназисток

«За перемогу на Майдані Україна заплатила дорогою ціною. І тепер платимо, відвойовуючи вкрадені східним агресором території. Ми вже не ті: Майдан перекував нам волю, душі, зболені серця», – підсумувала Анна Герасимчук.

Ведуча Анна Герасимчук
Ведуча Анна Герасимчук

 

Підготувала пам’ятний захід директорка Центру культури та дозвілля, відділу культури та туризму виконавчого комітету Острозької міської ради Галина Скрипковська.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024