Другий день театральної осені розважав острожан виставами про мрію

19 Листопада 2018, 10:23
Народний аматорський театр Рівненського міського палацу культури 5323
Народний аматорський театр Рівненського міського палацу культури

В Острозі триває обласний фестиваль «Палітра театральної осені». Стартував фестиваль у суботу, 17 листопада. Першого дня глядачів Острога розважали гості з Рівного та Березного.

В Острозі стартувала театральна осінь

У неділю, 18 листопада, фестиваль продовжили Народний аматорський театр Рівненського міського палацу культури та Народний аматорський театр мініатюр ВІА «Пріма» Сарненського районного будинку культури.

Рівняни запропонували увазі глядачів виставу за мотивами повісті К. Сергієнка «Люди – не собаки, собаки – теж люди» (режисерка – Олена Гордійчук). Головні герої спектаклю – безпритульні пси, які живуть у Яру й шукають дверцята в Країну Собачої Мрії. Сценічне дійство було сповнене міркувань про дружбу, свободу, сенс життя. Колективу Народного аматорського театру Рівненського міського палацу культури глядачі аплодували стоячи.

«Люди – не собаки, собаки – теж люди»  на острозькій сцені
«Люди – не собаки, собаки – теж люди» на острозькій сцені

 

«Які слова я б сьогодні не добирала, щоб відгукнутися про виставу, я, мабуть, не зможу. Найкращим відгуком і моїм, і всіх присутніх у цій залі, були сльози на очах упродовж усієї вистави. Вам удалося настільки влучно передати задум автора! Ви не аматори, ви заслуговуєте звання народних артистів», – прокоментувала начальниця відділу культури і туризму Острозької РДА Марія Кузьмінчук.

Народний аматорський театр Рівненського міського палацу культури
Народний аматорський театр Рівненського міського палацу культури

 

Народний аматорський театр мініатюр ВІА «Пріма» під керівництвом режисерки Сніжани Вакулко на сцені Острозького районного будинку культури представив пантоміму «Вішалка», одноактну п’єсу-фантазію «Мріяти не забороняється, або Історія Попелюшки повторюється» та мініатюру «Розмова неньки-України з доньками». Гості зі Сарненщини продовжили тему мрій. Героїня пантоміми вдало зобразила те, що навіть звичайна дівчина може бути надзвичайно талановитою. В «Історії Попелюшки» йшлося про те, що мрії рано чи пізно стають реальністю, якщо дуже забажати. А в розмові України з доньками глядачі побачили непідробну любов до рідної землі. Завершився виступ виконанням патріотичної пісні.

Гості зі Сарн
Гості зі Сарн

Театральна мініатюра патріотичної тематики
Театральна мініатюра патріотичної тематики

 

«Вітаємо цей чудовий колектив на нашому фестивалі. Уважаємо, що він продемонстрував різні грані свої творчості – від гумористичного до серйозних тем. Звання «Народний аматорський колектив» сарненчани підтверджують!», – відгукнувся заслужений діяч мистецтв України, старший викладач кафедри театральної режисури РДГУ Юрій Мельничук

Народний аматорський театр мініатюр ВІА «Пріма»
Народний аматорський театр мініатюр ВІА «Пріма»

 

Після завершення виступів театрали, як і вчора, отримали свідоцтва, що вони підтвердили звання «Народний аматорський колектив», грамоти учасників та сувенір про згадку.

Коментарі
19 Листопада 2018, 12:31
було класно
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024