В Острозі стартувала театральна осінь

18 Листопада 2018, 10:23
Олексій Титаренко (театр «Сонях» м Рівне) 5645
Олексій Титаренко (театр «Сонях» м Рівне)

В Острозі розпочалася театральна осінь. На сцені районного будинку культури стартував обласний фестиваль театрального мистецтва «Палітра театральної осені».

Відкриття фестивалю відбулося в суботу, 17 листопада.

З вітальним словом до присутніх виступила Марія Кузьмінчук, яка розповіла, що впродовж листопада–грудня на сцені Острога та Межиріча виступить вісім театральних колективів, та побажала глядачам насолоди від перегляду вистав, а колективам – успіху.

Спостерігали за перебігом дійства на сцені заслужений діяч мистецтв України, старший викладач кафедри театральної режисури РДГУ Юрій Мельничук, режисер рівненського суспільного телебачення, заслужений працівник культури України Анатолій Бабак, методистка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Бабак, начальниця відділу культури і туризму Острозької РДА Марія Кузьмінчук. Саме це поважне журі приймало рішення про підтвердження колективами звання народного.

Першим серця острозьких глядачів підкорював народний аматорський театр «Сонях» із міста Рівне. Гості показали на сцені пластичну виставу польського драматурга Януша Гловацького «Шоу «Попелюха» (режисер – Анастасія Титаренко).

Мить із постановки театру «Сонях»
Мить із постановки театру «Сонях»

2
Колектив театру «Сонях»
Колектив театру «Сонях»

 

Зал зі замиранням стежив дією на сцені та вітав артистів теплими оплесками.

«Ми не вперше в Острозі і нам приємно сюди повертатися. Тут завжди тепло зустрічають. Думаю, це не остання наша зустріч. Дякую за увагу!» – відгукнувся про фестиваль Олексій Титаренко, актор, художній керівник театру «Сонях»

Наступним на сцену вийшов народний аматорський театр Березнівського районного будинку культури, який продемонстрував уривок із драми Бориса Боровця «На своїй землі» (режисерка – Наталія Мельник).

Вистава про отаману Бульбу-Боровця
Вистава про отаману Бульбу-Боровця

 

«Найважливіше, що треба відзначити у виступі цього театру, що вистави зроблена на місцевому патріотичному матеріалі. Певно, таких постановок матеріалу бракує нашим театрам. Дякую, що виводите на сцену наших героїв. Думаю, це дуже важливо, бо знайшло неабиякий відгук у глядачів» – підсумував виступ Юрій Мельничук.

Театр із Березного підтвердив звання народного
Театр із Березного підтвердив звання народного

 

У неділю, 18 листопада, острожан чекають виступи театрів із Рівного та Сарн.

Детальну афішу шукайте тут.

Коментарі
18 Листопада 2018, 15:25
Не требу було починати першим спектаклем. В житті і так море негативу, а бачити його зі сцени...Ті і не всім було зрозуміло, про що йдеться. Специфічна вистава...
18 Листопада 2018, 15:38
Чому не написали назви спектаклів? Люди повинні знати на що ідуть.
18 Листопада 2018, 21:14
сьогодні вистави набагато цікавіші
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024