На Острожчині оголосили конкурс на визначення опорних шкіл

11 Листопада 2018, 15:24
3367

Питання освітньої реформи вже хвилює як батьків, так і вчителів. В основному найбільш непокояться цим саме жителі села, адже реформа передбачає закриття малокомплектних шкіл та створення опорних. Неодноразово ця тема торкалась і Острожчини. Тепер вже  і в нашому районі оголошений конкурс на визначення опорних шкіл. Усі комунальні заклади загальної середньої освіти Острозької районної ради можуть поборотися за перемогу. 

Про це повідомляють на сайті Острозької районної ради. 

Текст оголошення публікуємо без змін:

ОГОЛОШУЄТЬСЯ КОНКУРС!

Відповідно до рішення конкурсної комісії із визначення опорних закладів загальної середньої освіти Острозького району від 12 червня 2018 року №1 «Про оголошення конкурсу на визначення опорних закладів загальної середньої освіти Острозького району», оголосити проведення конкурсу на визначення опорних закладів загальної середньої освіти з 06 листопада 2018 року.

Учасниками конкурсу є комунальні заклади загальної середньої освіти Острозької районної ради.

Конкурс проводиться у два етапи:

І етап – підготовчий (з 06 по 20 листопада 2018 року) – заявки на участь у конкурсі подаються відповідними закладами загальної середньої освіти району голові конкурсної комісії Демянчук Н.Г., заступнику голови Острозької районної ради за адресою: м.Острог, просп. Незалежності, 14, Острозька районна рада.

Для участі у І етапі необхідно подати до конкурсної комісії  заявку, до якої додаються такі документи:

1) план розвитку  закладу освіти  (5-7 сторінок) на наступні 3 роки, який містить таку обов’язкову інформацію:

- забезпечення доступу до отримання освітніх послуг в опорному закладі освіти (проектна потужність опорного закладу; кількість учнів, що навчаються з території обслуговування закладу освіти; кількість учнів, які будуть підвозитися до опорного закладу після консолідації мережі; маршрути підвезення учнів та педагогічних працівників (з розрахунком відстаней та приблизного часу в дорозі; транспорт, яким здійснюється підвезення);

- мережа класів та їх наповнюваність;

- організація допрофільної підготовки та профільного навчання;

- організація інклюзивного навчання при наявності дітей з особливими потребами;

- удосконалення матеріально-технічної, навчально-методичної бази, у тому числі укомплектування бібліотечного фонду;

- зміцнення кадрового потенціалу;

- залучення бюджетних коштів, інвестицій.

2) опис інвестиційних потреб опорного закладу (придбання шкільних автобусів для перевезення учнів, оснащення навчальних кабінетів, придбання мультимедійного обладнання, встановлення мережі wi-fi з безкоштовним (безпечним) доступом, заходи з енергозбереження, ремонт приміщень, професійний розвиток учителів тощо).

ІІ етап – основний (з 21 по 30 листопада 2018 року) – визначення переможців конкурсу.

Заявка та матеріали на участь у конкурсі подаються на паперовому та електронному носіях.

На веб-сайті Острозької районної ради розміщені Умови проведення конкурсу на визначення опорних навчальних закладів затверджені рішенням Острозької районної ради від 22.02.2018 №284 «Про Умови проведення конкурсу на визначення опорних закладів загальної середньої освіти Острозького району».

Голова конкурсної комісії                                                         Н.Г. Демянчук

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024