За тиждень хвора острожанка так і не потрапила до лора: позиція головного лікаря

08 Листопада 2018, 16:00
9005

У міській групі «Острог – місто очима мешканців» у Фейсбук з’явився допис обуреної острожанки Ольги Башинської, яка майже за тиждень часу не змогла потрапити на прийом до лора. Жінка обурюється, що в медика тільки два прийомні дні, а дочекавшись можливості потрапити на прийом, вона дізналася, що лікар на лікарняному.

В неділю заклало вухо. В понеділок вранці чоловік завіз в лікарню, за всіма правилами я сходила до сімейного лікаря, вона направила мене на консультацію до лора. Підходжу я до його кабінету і о, диво: «прийомні дні: вівторок, четвер» з 8 до 12. Вирішила поїхати в четвер, так, як у вівторок чоловік працює, а залишити двохмісячну дитинку немає на кого. У вівторок в мене почалися ще й болі у закладеному вусі. Ну, думаю, перетерплю середу, а у четвер вирішу свою проблему. Дотерпіла я до четверга. Приїхала в лікарню уже з болями. Підходжу до дверей лора і тут новий сюрприз: «Лікар на лікарняному». Іду до реєстратури, щоб вирішити що робити. Жіночка у віконці сказала, що лора немає. «Я не знаю що вам робить, до приватного десь ідіть», написала пані Ольга.

Жінка також запитує: «Для чого (кого?) в Острозі лікарня?».

12

 

Аби з’ясувати ситуацію ми звернулися за коментарем до Василя Веляника, головного лікаря Острозької ЦРЛ.

«Один-єдиний лор, який у нас працює, пенсійного віку. Зараз він лежить у лікарні в Рівному, лікується. У нас немає іншого лора. Раніше в лікарні працював молодий лор, який після трьох років роботи пішов медичним представником, бо там йому запропонували заробітну плату вдвічі-втричі більшу, ніж у лікарні. У нас по Україні загалом бракує лікарів, вони на роботі по всьому світі – у Польщі, Чехії або йдуть працювати деінде, бо держава мало платить молодому спеціалістові», – пояснює Василь Васильович.

Ураховуючи нинішню ситуацію, зараз для Острозької ЦРЛ на інтернатурі готують молодого лора, острожанина, який почне роботу з 1 серпня 2019 року, – додає головний лікар.

Коментарі
08 Листопада 2018, 19:48
А до 1 серпня що робити? Куди йти, до кого?
08 Листопада 2018, 20:32
Це просто тотальний геноцид- винищення людей цінами европейскими, реформами, інфляцією і бардаком.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024