Острозькі вчителі провели майстер-клас для колег зі всієї області

05 Листопада 2018, 18:10
3529

На базі Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 відбувся загальнообласний захід для заступників директорів з навчальної роботи та керівників міських методичних об’єднань.

Як повідомляє Освіта Рівненщини, засідання розпочала завідувака методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради Наталія Маліванчук. Майстер-клас «Використання ментальних карт для оптимізації подачі навчального матеріалу» провела Тетяна Дячук, учителька біології Острозької ЗОШ І – ІІІ ст. № 1, переможець різноманітних фахових конкурсів.

Майстер-клас розпочали моделюванням формули «Наша сучасна школа» та теорією щодо використання ментальних карт для оптимізації подачі навчального матеріалу.

Тетяна Андріївна зазначила, що ментальні карти в освіті – сучасний і компактний спосіб викладу навчального матеріалу, який зробить будь-який урок цікавим і пізнавальним, а також дозволить учням краще засвоїти навчальний матеріал.

 Застосування інтелект-карт у навчанні може дати великі позитивні результати, оскільки учні вчаться вибирати, структурувати і запам’ятовувати ключову інформацію, а також відтворювати її в подальшому. Розумові карти допомагають розвивати креативне і критичне мислення, пам'ять і увагу, а також зробити процес навчання цікавішим і результативнішим.

Найцікавішою була практична частина семінару, під час якої кожен присутній працював за комп’ютером і самостійно створював ментальну карту.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024