Визначилися призери футбольного чемпіонату Острожчини

05 Листопада 2018, 11:32
Чемпіони Острозького району 4954
Чемпіони Острозького району

Цьогорічна футбольна першість Острозького району тривала із травня по жовтень. До участі в чемпіонаті було заявлено 11 футбольних колективів, два з яких представляли місто Острог – ФК «Кобра» і ФК «Острог», інші – навколишні села, а ФК «Плужне» захищав честь однойменного села Ізяславського району, що на Хмельниччині.

Упродовж усіх матчів турніру тривала запекла боротьба, хоча подекуди було помітно, що команди різні за класом. У другому турі острозька «Кобра» на виїзді розгромила сіянцівську «Чайку» з рахунком 8:2, а ФК «Хорів» прибив волосківецьку «Ниву» – 6:1. Хокейні результати ставали окрасою першості, а велика кількість забитих голів приносила неабияке задоволення вболівальникам команд-переможців.

У день народження Острога відбулося пам’ятне міське дербі, у якому «Кобра» розгромила ФК «Острог» з рахунком 12:2, забивши ще в першому таймі вісім сухих м’ячів.

На початку матчу ніщо не віщувало розгрому
На початку матчу ніщо не віщувало розгрому

 

У наступних турах ФК «Кобра» почав здавати позиції, а на вершині турнірної таблиці залишалися ФК «Грем’яче» та курганівський «Міраж», які безщадно громили своїх суперників. Щоправда, в очній зустрічі сильнішими виявилися футболісти з Грем’ячого, які забили «міражівцям» шість сухих м’ячів.

Запекла боротьба лідерів першості
Запекла боротьба лідерів першості

 

Після першого кола «Кобра» знялася з першості району, посідаючи третє місце в турнірній таблиці, і заявилася на аматорський чемпіонат України, а ФК «Острог» також вирішив не продовжувати участі в турнірі. Отже, чемпіонат залишився без представників райцентру.

 У другому колі багато команд почало лихоманити. Сили клубів були нерівними й у деяких матчах глядачам довелося бачити більше десяти голів за гру: курганівський «Міраж» розгромив грозівський «Крок» 8:3, волосківецька «Нива» каменя на камені не залишила від ФК «Розваж» – 9:1, а лідер першості ФК «Грем’яче» розбив гостей з Ізяславщини з рахунком 11:1. У наступному турі ФК «Плужне» не приїхав на матч до Грозова, а після розгромної поразки від волосківецької «Ниви» взагалі припинив участь у турнірі.

Наприкінці вересня фактично стало зрозуміло, хто стане чемпіоном району, а які команди поборються за срібні та бронзові нагороди. ФК «Грем’яче» продовжував свою переможну ходу без жодної поразки, удруге здолавши в очній зустрічі курганівський «Міраж», який застовпив за собою срібні медалі.

Срібний призер чемпіонату району
Срібний призер чемпіонату району

 

В останньому турі 28 жовтня мала вирішитися доля бронзових нагород чемпіонату, які могли здобути або оженинський «Цукровик», або ФК «Хорів». Обом командам потрібно було перемагати, щоб не залежати від паралельного матчу. Лідер першості ФК «Грем’яче» несподівано не приїхав до Хорова й хорівці отримали технічну перемогу 3:0. Матч між сіянцівською «Чайкою» й оженинським «Цукровиком» перенесли на неділю, 4 листопада. Знаючи рахунок паралельного поєдинку, оженинці розуміли, що перемога над невмотивованою «Чайкою» принесе їм "бронзу". Однак команда знову не зібрала футболістів, щоб поїхати на матч, й отримала технічну поразку, а ФК «Хорів» – бронзові медалі.

 


 

Чемпіонат Острожчини завершився впевненою перемогою ФК «Грем’яче», який, нагадаємо, також здобув Кубок Острозького району; срібні нагороди отримав курганівський «Міраж», а бронза несподівано дісталася ФК «Хорів».

Найкращим бомбардиром першості став нападник ФК «Грем’яче» Сергій Непомнящий, який 27 разів засмучував суперників, другу сходинку посів його одноклубник А. Мірошніченко – 13 м’ячів, по 10 голів забили О. Ващук із курганівського «Міража» й С. Мозоль із волосківецької «Ниви».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024