Вінницький поет привіз до Острога вірші про любов і Бога

02 Листопада 2018, 17:43
Олександр Ірванець, Сергій Татчин під час презентації 3417
Олександр Ірванець, Сергій Татчин під час презентації

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація нової книги Сергія Татчина.

У четвер, 1 листопада, вінницький поет привіз до Острога топонімічні вірші, чуттєві тексти про любов і Бога.

Модерував презентацію збірки «Любити» викладач НаУОА, відомий український поет Олександр Ірванець. Він представив Сергія Татчина як поета, художника, людину, яка сама оформляє свої книги, а також жартував, що про життєвий і творчий шлях гостя підготував доповідь на 45 хвилин.

«Сергій Татчин феноменальний тим, що він не був молодим українським поетом, не їздив по семінарах… Але він з’явився і його голос дуже добре відчутний в українській поезії», – резюмує Олександр Ірванець.

Презентація розпочалася з відеокліпу вінницьких митців на «Три вранішні вірші» Сергія Татчина.

Про книжку «Любити» автор розповів, що це – збірка абсолютно нових текстів, яка складається з 11 розділів по 10 віршів, загалом 110 поезій. Концептуально тексти розміщені як цикл «зима – весна – літо – осінь – зима». Крім того, особливість цього видання в тому, що це перша книжка, яку Сергій оформив не сам.

У творчості Сергія Татчина найсильніша сторона, чим він бере читача, – дуже високий ступінь щирості, – каже про друга Ірванець.

Олександр Ірванець, Сергій Татчин під час презентації
Олександр Ірванець, Сергій Татчин під час презентації

 

Гість Острозької академії читав дуже багато текстів про почуття. Також прозвучали поезії про Бога.

Питання віри дуже тонкі, навіть більш ніж інтимні. Якщо про взаємини люди іноді говорять, то про віру ніхто не говорить часто, з ким-небудь. Це питання дуже внутрішнє. Писати чи говорити про це треба з великою долею самоіронії, тому що інакше ризикуєш сфальшивити, – зауважує Сергій Татчин.

Упродовж зустрічі в присутніх виникали деякі питання до Сергія, зокрема про те, як народжуються вірші, де черпати натхнення, про Вінницю та подорожі, улюблену книгу тощо.

Завершилася презентація неформальним спілкуванням і автограф-сесією.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024