В Острозі обговорили безпеку журналістів

21 Жовтня 2018, 18:56
Сергій Томіленко 2857
Сергій Томіленко

У Національному університеті «Острозька академія» обговорили безпеку журналістів.

Про безпеку журналістів говорили з головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком говорили в п’ятницю, 19 жовтня. До зустрічі крім студентів і викладачів гуманітарного факультету долучилися журналісти-практики, як-от, головний редактор видавничого дому ОГО Віталій Голубєв, редакторка гіперлокального медіа Район.Острог Галина Максимчук, журналіст Олексій Костюченко.

Робота кипить навіть під час перепочинку
Робота кипить навіть під час перепочинку

 

Насамперед гостя представив Максим Карповець, декан гуманітарного факультету.

Нам справді бракує зустрічей, на яких можна поговорити з людиною, яка не тільки має колосальний досвід журналіста, а й загалом може розповісти, що відбувається з журналістикою в Україні. Для студентів-журналістів це не тільки цікава зустріч, а й можливість «проінспектувати» свій фах, – прокоментував Максим Карповець.

Як прийнято, гість не приїхав без подарунків. Для студентів кафедри журналістики Сергій Томіленко передав тритомник «Золоті імена української журналістики». Він також розповів, що спілка журналістів – це професійна консолідація, організація, покликана лобіювати інтереси журналістів.

Подарунки для Острозької академії
Подарунки для Острозької академії

 

Час від часу журналіст може потрапляти в різні ситуації, бути об’єктом фізичних атак. Дуже важливо, щоб журналіст не залишався сам на сам із цією бідою, – пояснює важливість обговорення безпеки журналістів пан Сергій.

З-поміж іншого журналіст поділився досвідом захисту прав мас-медіа від польських колег, у яких «не б’ють журналістів» – останній випадок нападу на пресу в Польщі трапився в 1989–1991 роках.

Загалом зустріч відбулася в форматі активного обговорення. Студентів та викладачів здебільшого цікавило, чи існує практика, що журналістські розслідування перетворювалися в конкретні кримінальні справи, як розслідують напади на журналістів, наскільки сучасна журналістика незалежна та чи дотримуються в ній етичних і професійних стандартів.

Виступає Сергій Томіленко
Виступає Сергій Томіленко

 

Насамкінець Сергій Томіленко дав практичні поради журналістам,як убезпечити себе під час виконання професійних обов’язків та презентував буклет «10 порад журналістам, які постраждали під час виконання професійних обов’язків».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024