Вшанували відомого випускника першої школи

20 Жовтня 2018, 13:45
4538

В актовій залі Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 школярі, учителі, учасники Острозького міськрайонного літературного об’єднання ім. І. Маєвського та охочі містяни зустрілися з рівненськими та дубенськими письменниками.

Микола Пшеничний із Дубна та Вікторія Ушакова з Рівного завітали до Острога у четвер, 18 жовтня.

Під час зустрічі Микола Пшеничний презентував книгу «В моїй душі горить вогонь», у якій ідеться про поета Миколу Козлика (творчий псевдонім – Микола Вівчарук), острожанина, випускника ЗОШ №1 1974 року.

Модерував зустріч поет Олесь Ундір, який представив гостей, розповів про видатних письмеників Острожчини, коротко окреслив літературний шлях Миколи Вівчарука та його книгу «Пісня про небо».

1
На зустрічі було багато гостей
На зустрічі було багато гостей

 

Микола Пшеничний розповів про своє знайомство з острозьким поетом і презентував уже друге видання книги про нелегку долю Вівчарука.

Ми знаємо Ліну Костенко, Василя Стуса, Василя Симоненка... І про Вівчарука треба знати. Він – людина подібної долі, письменник, яким повинна гордитися українська література, – уважає Микола Іванович.

Зі щемливими спогадами про поета виступив Федір Марченко, однокласник письменника.

Виступає Федір Марченко
Виступає Федір Марченко

 

Микола виріс на хутірку з чотирьох хат, ходив до школи кілометрів 4. Школу завершив із золотою медаллю, попри те, що уроки готував при гасовій лампі – світла не було. Може, це не такі вагомі спогади, але вони дуже знакові у формуванні характеру, – каже пан Федір.

Катерина Садовська, яка знала письменника зі школи, презентувала фотоматеріали з Миколою Вівчаруком, поділилася спогадами.

Спогадами ділиться Катерина Садовська
Спогадами ділиться Катерина Садовська

 

Гостя Острога Вікторія Ушакова поділилася враженням від візиту, а також прочитала свої вірші патріотичної тематики.

На завершення зустрічі Микола Пшеничний подарував книги  для шкільної бібліотеки та пообіцяв до музею передати архів листування з Вівчаруком.

Дарунки від письменників
Дарунки від письменників

На зустрічі звучало багато віршів
На зустрічі звучало багато віршів

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024